Biró Noémi

A Szegedi Tudományegyetemen sajátítottam el a pszichológiai alapjait, majd itt szereztem meg okleveles pszichológus végzettségemet. Ezt követően az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem Tanácsadó szakpszichológusként. Az egyetemi képzések mellett számos továbbképzésen vettem részt, így különféle módszereket sajátíthattam el, melyeket munkám során tudok alkalmazni. A szakmai kompetenciám mellett fontosnak tartom, hogy önismeretem is fejlődjön, hiszen meglátásom szerint az képes másokon segíteni, aki saját lelki működésével tisztában van. Ennek érdekében folyamatosan részt veszek önismereti képzéseken.

Munkavégzésem során tapasztalatot szerezhettem gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek egyéni, illetve csoportos tanácsadásában, szülőkkel, pedagógusokkal és edzőkkel folytatott konzultációban. Rendszeresen dolgozom együtt élsportolókkal, sportcsapatokkal.

Pályaválasztásom során fontos volt számomra, hogy olyan szakmát válasszak, ahol folyamatosan gyarapíthatom, fejleszthetem tudásomat, amellett, hogy embereknek segítek nehézségeik kapcsán. A pszichológiában nem csak munkát, de hivatást is találtam.

A sportpszichológiához való vonzalmam nem véletlen, hiszen gyerekkoromtól kezdve sportoltam. Hosszú időn keresztül kézilabdáztam versenyszerűen, mely során személyes tapasztalatot szerezhettem, hogyan járul hozzá a sportolás a testi, lelki egészséghez, milyen sikerekkel és nehéz helyzetekkel találkozhat egy sportoló. Úgy vélem sportolói múltam segít számomra abban, hogy megértsem más sportolók nehézségeit, elakadásait, illetve támogatást nyújtsak számukra a mentális felkészülésben.