Füstös János

Veszprémi születésű vagyok és kisebb-nagyobb megszakításokkal Veszprémben éltem.

A kézilabdával 8 éves koromban kerültem először kapcsolatba. 2 percre laktunk a szüleimmel a legendás Március 15 utcai sportcsarnoktól, így szinte elkerülhetetlenek voltak az ős Veszprém (Építők, Váév Bramac, Fotex KC) mérkőzései és edzései melyeket 8 éves koromtól végig bámultam minden egyes alkalommal. A sors és az élet úgy hozta hogy több sportág kipróbálása ellenére a játékos pályafutás nem adatott meg de a sportágtól nem szakadtam el. A feleségem jelenleg is a kézilabdás társadalom aktív játékosa, volt 50-szeres válogatott. Jelenlegi mérkőzéselemző foglalkozásomat 2011-ben kezdtem, az akkor még létező Veszprém Barabás KC-t segítettem.

2,5 szezonon keresztül az Alba Fehérvár KC EHF kupa menetelése idején dolgoztam Deli Rita stábjában. 2017-ben gyermekkori játékos példaképem, ma pedig már barátom Gyurka János invitálására a Magyar Férfi Junior válogatotthoz kerültem, mellyel 12 évet sikerült felülmúlni és az Algériai világbajnokságon 5. helyezést elérni. 2018-ban a férfi ifjúsági 2019-ben pedig már a férfi junior és ifjúsági válogatottal is világversenyen vettem részt. A 2019-es Macedóniai férfi ifjúsági világbajnokságon egy újabb 5. helyezést sikerült elérni Kárpáti Krisztián és Pásztor István irányította stábban. Egy szezonon keresztül segítettem a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB1-es és NB1/B csapatának munkáját, ezzel párhuzamosan részese voltam a Rátgéber Kosárlabda Akadémia teljesítmény elemzői rendszerének kialakításának és a jövő teljesítmény monitoring rendszerének Magyarországi meghonosításának.

Eddigi munkásságomra nagy hatással volta Dr. Sterbencz Tamás (Tesnevelési Egyetmi docens), Késedi Gábor (a magyar labdarúgás mérkőzéselemzésének újkori úttörője),Dr. Dancs Henriette (az Egyesült Királyságban is publikáló teljesítményelemző, Elte Savária Egyetem), Oscar Gutierrez (spanyol mesteredző és mérkőzéselemző) Jordi Ribera (spanyol válogatott szövetségi kapitánya).

A Pick Szeged Kézilabda Akadémiára Kárpáti Krisztián és Dr. Bene Gyula ajánlásával kerültem.
Óriási megtiszteltetésnek érzem hogy a Pick Handball Family tagja lehetek. Ígérem a tudásom legjavával és az itt dolgozó kiváló kollégák segítségével a Pick Szeged Kézilabda a jövőben mindenkor a múltjához méltó nagy sikereket érjen el és minél több Szegedi nevelésű kiváló fiatal kézilabdázót adjon a Magyar és a Világ kézilabdázásának.