Vladan Jordovic

A kézilabda nem csak a hivatásom és munkám, hanem a szerelmem és hobbim. Mestersport és európai mester edző vagyok.

Tizenegy éves koromban kezdtem kézilabdázni, mint kapus, A legnagyobb sikerem, hogy jugoszláv ifjúsági válogatott tagja voltam és a felnőtt első osztályban játszottam.

Edzőként több mint 20 éve dolgozom, legnagyobb sikereim: a szerb válogatottal részt vettem 2012-ben az olimpián, három Európa Bajnokságon (2012-ben ezüstérmet nyertünk) és két világbajnokságon is szerepeltünk.

Magyarországon, Orosházán 3 és fél évig dolgoztam (a legnagyobb siker 6. helyezés a magyar bajnokságban), valamint az EHF Kupa negyedik döntője a 2014/15-ös szezonban. Szerbiában olyan klubokat edzettem, amelyeknek nagy hagyományaik vannak, például a Sabaci Metaloplastika és a Kac Jugovic. Izraelben is edzősködtem, ott Liga kupát nyertem, illetve bejutottunk a Challenge Kupa negyeddöntőjébe Ramat Hasharon-izraeli csapattal a 2017/18-as szezonban.

Az edzői munka mellett az újvidéki Sport és Testnevelési Egyetem kézilabda karán hét évig tanítottam a fiatalokat.

Néhányan a Szerbiában általam edzett játékosok közül (Rajko Prodanovic, Petar Nenadic, Dragan Marjanac, Marinko Kekezovic, Dusan Beochanin) később többen a MOL-PICK SZEGED-ben is játszottak. MOL-PICK SZEGED jelenlegi játékosai közül pedig Bogdan Radivojevic edzője voltam.

Nagyon boldog vagyok, hogy az edzői tudásomat és tapasztalatomat át tudom adni és megoszthatom a kollégákkal és a játékosokkal.