Bemutatkozás

A Pick Kézilabda Zrt. nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, játékosai számára lehetőségeihez mérten a legjobb feltételek biztosítására törekszik. A hosszú távú cél olyan sportolók kinevelése, akik később akár a OTP Bank- PICK Szeged Kézilabda csapatában, illetve az NB I és a Bajnokok Ligája mezőnyében is stabilan megállják a helyüket.  Az itt edző tehetséges fiatalok felkészülnek a profi karrierre, a magyar válogatott olyan oszlopos tagjai nevelkedtek a klubnál, mint Avar György, Árvai Béla, Bárány Zsolt, Berta Róbert, Buday Dániel, Fekete Róbert, Kotormán Attila, Laluska Balázs, Lele Ambrus, Lele Ákos, Nagy László és Vadkerti Attila.

A számok magukért beszélnek

  • 350 igazolt utánpótlás korú játékos
  • 15 csapat
  • 14 korosztály

 

A Pick Szeged Utánpótlás csapatok és edzők

CsapatEdző
Pick Szeged U21 AkadémiaKárpáti Krisztián és Szabó Levente
Pick Szeged U20 AkadémiaSzabó Levente és Kis Márk 
Pick Szeged U23 AkadémiaHutvágner István 
Pick Szeged U18 AkadémiaJámbor Viktor
Pick Szeged U16 AkadémiaVladan Jordovic és Balda Ákos
Pick Szeged U16Szabó Péter
Pick Szeged U15Balda Ákos
Pick Szeged U14Mandl Alice
Pick Szeged U13Ignácz Vilmos
Pick Szeged U12Mandl Gábor
Pick Szeged U11Bucsányi Ibolya
Pick Szeged U10Szabó Máté
Pick Szeged U9Csányi Alexandra

Pick Szeged U8

Pick Szeged ovikézi

Szabó Rudolf

Maróti Kristóf


A felépítésről és az edzőkről bővebben a munkátarsak menüpont alatt olvashat.

Tehetséggondozás

A Pick Kézilabda Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy játékosait ne csupán a pályán várható kihívásokra készítse fel, hanem iskola előmenetelüket is ösztönözze. Ennek érdekében a klub alkalmazásában álló szakember mentorként foglalkozik a fiatalokkal, folyamatosan nyomon követi tanulmányaikat.

Motivációs program

Jó tanuló, jó sportoló

Annak érdekében, hogy a gyerekeket motiváljuk arra, hogy az iskolában is legalább olyan magas szinten teljesítsenek, mint a pályán, Jó tanuló, jó sportoló versenyt hirdettünk, melynek értelmében tanulmányi és sportteljesítményük alapján értékeltük utánpótlás-játékosainkat. A szakmai zsűri által kiválasztott sportolónkat az egyik támogatónk felajánlásával egy magas teljesítményű táblagéppel jutalmaztuk.