Hírek

Négyes döntpőbe jutott a PICK Szeged I. serdülő

Magabiztos győzelmet aratott idegenben, Debrecenben a PICK Szeged I. serdülő és ennek a sikernek köszönhetően már biztos, hogy csapatunk bejutott a négyes döntőbe. Az első félidőben már elléptünk a DEAC-tól, a második harminc percben még erre is rápakoltunk, így 31-16-ra diadalmaskodtunk.

Csodás győzelmek a gyáli fordulóban
Remekül zárt a gyáli fordulót a PICK Szeged U14-es csapata. Balda Ákos együttese két győzelmet aratott.
 
U14 I. osztály, Felsőház, 4. és 5.
Magabiztosan nyertünk a Komárom ellen

Nem volt kérdés, magabiztosan tartottuk itthon a 2 pontot, és továbbra is az élen állunk.

Döntetlen hazai pályán

Végig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, minden esélyünk megvolt arra, hogy itthon tartsuk a két pontot, ami nem sikerült, így egy ponttal gazdagodtunk.

Három győzelem idegenben

Az I. osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatzaink idegenben léptek pályára, és mindhárom együttes magabiztos győzelemmel térhetett haza.

Újabb magabiztos győzelem!

 Végig kézben tartottuk a meccs irányítását, így nagy lépést tettünk a rájátszsásban azért, hogy az első öt hely valamelyikén végezzünk.

Szakmai nap Szegeden

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központ május 16-án (hétfő) szakmai napot szervez Szegeden, a PICK Arénában.

Az első vereség a rájátszásban

Első vereségünket szenvedtük el az NB I/B-s bajnokságban, az Alsóházban. A Győr vendégei voltunk. Jól kezdtünk, sokáig vezettünk, a 15. percben még 8-7 volt a javunkra. Ezután egyre többet hibáztunk, ezt pedig a hazaiak könyörtelenül kihasználták, már a félidőben 18-13-ra vezettek.
Hiába kezdtük góllal a második játékrészt, ezután sem sikerült közelebb kerülnünk, a kisalföldi együttes kézben tartotta a mérkőzés irányítását, így a végén 30-21-re legyőzött bennünket.

Bravúros U16-győzelem Gyöngyösön

Pénteken három csapatunk is pályára lépett az I. osztályú utánpótlás-bajnokságban.

U16-os együttesünk fordulatos meccsen diadalmaskodott idegenben, Gyöngyösön. Az első félidőben még a hazaiak vezettek, de a #kiskékek egy parádés második félidei játékkal fordítottak, és magabiztosan nyertek.

Izgalmas meccset játszott a PICK Szeged I. serdülő együttese. Már veszni látszott a meccs a Békés ellen, azonban egy hatalmas hajrával sikerült pontot menteni.

Az ifik végig futottak az eredmény után, nem volt esélyük a pontszerzésre.

Győzelem a premieren, a Ludányi Márton sportcsarnokban

Jól kezdtünk a premieren, az első meccsen, amit a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban játszottunk. 52 másodperc után vezettünk, Szilágyi Benjámin szerezte a történelmi első találatot a csarnokban. Egészen a 10. percig mi a kezünkben volt a meccs, vezettünk. Ezután fordított a Százhalombatta, többször is három találattal léptek el. A félidő hajrájában faragtunk a hátrányunkból de így is 16-14-re a vendégek vezettek.

Szombaton először játszunk a Ludányi Márton sportcsarnokban

Szombaton 18 órakor a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lépünk pályára az NB I/B-s bajnokságban. A PICK Szeged U21 a Százhalombatta gárdáját fogadja.

Premier! Először játszunk bajnokit a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban. Nagyon készülünk, a héten csakis a szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra koncentrálunk. Az Alsóházban a Százhalombattai KE együttesét látjuk vendégül. Ellenfelünk vezeti a csoportot, mi a harmadik helyen állunk.

Fontos győzelem a Komárom otthonában
Második meccsünket is magabiztosan nyertük az NB I/B-s
Négy meccs, négy győzelem a csütörtöki mérleg

Remek napot zártak csapataink a korosztályos bajnokságokban. Csütörtökön négy meccsen voltunk érdekeltek, és mind a négyet megnyertük.

 Kecskeméti TE-PICK Szeged 26-37 (12-17)
Ifjúsági I. osztály, Keleti csoport, 20. forduló, Kecskemét, 50 néző. Vezette: Major, Szuromi.
PICK Szeged: Horváth D., Kerekes, Pedersen (akpusok), Csíki, Csókás 1, Csóti 3, Jakovljevic 4, Járó 1, Kinyó 2, Pintér 4, Szűcs B. 5, Balogh 5, Francia 3, Hegedűs 5, Gárgyán 3, Kovács 1. Vezetőedző: Szabó Levente

Komáromba utazunk vasárnap

Győzelemmel kezdte az NB I/B-s rájátszást a PICK Szeged U21. Csapatunk vasárnap a Komárom otthonában lép majd pályára.

Még kilenc meccs van hátra az NB I/B-s rájátszásból az Alsóházban. Remekül rajtoltunk, győzelemmel kezdte a PICK Szeged U21 az Alsóházas rájátszást. Itt a teljes programunk:

Fontos győzelemmel kezdtük a rájátszás
PICK Szeged U21-Pécsi VSE 29-19 (15-10)
NB I/B, Alsóház, 11. forduló, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Győr, Hadas.
PICK Szeged U21: Nagy T. 1 – Szilágyi 3, Lőrincz 4/2, Fekete 1, Ludmán 1, Molnár 2, Varga K. 5. Csere: Kovács Á. 1, Hegedűs, Koszorus 1, Szepesi 1, Radvánszki 2, Csiki 5, Tusjak 2, Gazsó 1.
Kiváló hajrá
Szoros első félidő után, magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet a PICK Szeged ifi az I. osztályú bajnokságban. A 40. perctől fokozatosan növeltük az előnyünket, így a végén 7 góllal, 37-30-ra diadalmaskodtunk.
 
PICK Szeged-Rév TSC 37-30 (18-17)
Ifjúsági I. osztály, 19. forduló, Szeged, Csonka gimnázium, 50 néző.
Nem volt kérdés a győzelem
Már az első félidőben sikerült magabiztosan vezetnünk, erre még a második játékrészben rá is tettünk egy lapáttal.
 
Pénzügyőr SE-PICK Szeged U16 17-29 (6-13)
Fiú U16, 18. forduló, Budapest, 50 néző.
Meglepetés a házi rangadón!
Népes szurkolósereg előtt játszhatott egymással az I. osztályú serdülő bajnokságban a PICK I. és a PICK II. Izgalmas találkozót vívtak az akadémisták, végül meglepetésre a PICK Szeged II. 24-21-re legyőzte az PICK I-et.
 
PICK Szeged I.-PICK Szeged II. 21-24 (12-15)
Serdülő, I. osztály, 19. forduló, Szeged, Csonka gimnázium, 100 néző.
Vasárnap itthon kezdünk a Pécs ellen

A PICK Szeged NB I/B-s csapata az alsóházban folytatja szereplését. A tét a bennmaradás kiharcolása. A csapatunk jelenleg a negyedik helyen áll, és vasárnap 18 órakor itthon kezdi meg a küzdelmet. Az újszegedi sportcsarnokban a Pécs együttesét fogadjuk, fontos meccs vár ránk. A bajnoki megtekintése ingyenes, bízunk benne, hogy népes szurkolótábor buzdít majd bennünket, mert minden segítségre nagy szükségünk lesz.

Parádés második félidő
Az első félidőben még akadozott a játék, azonban a második játékrészben minden összeállt, így a végén magabiztos győzelmet aratott a PICK Szeged II. serdülőcsapata.
 
PICK Szeged II.-HE-DO B BRAUN Gyöngyös 29-21 (7-9)
Serdülő I. osztály, 18. forduló, Szeged, Csonka gimnázium, 50 néző.
Nem sikerült a bravúr
Végig nyílt volt a meccs, de tartalékosan most nem sikerült a bravúr, így továbbiakban egy a célunk: kiharcolni, hogy jövőre is az NB I/B-ben szerepeljünk.
 
ÓAM-Ózdi KC-PICK Szeged U21 22-19 (8-7)
NB I/B, Keleti csoport, 18.
Az utolsó pillanatig küzdöttünk!
Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a listavezető Orosháza otthonában lépett pályára a PICK Szeged U21.
 
Fontos meccs várt ránk, a pontszerzés reményében utaztunk a Békés megyei településre. Erre az első játékrészben minden esélyünk meg is volt, sokáig vezettünk, de akkor sem ijedtünk meg, amikor a hazaiaknál volt az előny.
Jutalmaztuk a Jó tanuló, jó sportoló fiataljainkat

Szombaton díjaztuk a Jó tanuló, jó sportoló fiataljainkat. A KÉSZ csoport és klubunk ajándékkal jutalmazta őket.

Oldalak