Hírek

Pontot szereztünk Mezőkövesden

Értékes ponttal tértünk haza Mezőkövesdről.
NB I/B-s csapatunk idegenben szerepelt, és Varga Mihály utolsó másodpercekben szerzett góljával döntetlenre mentette a meccset. A #kiskékek jelenleg 5 ponttal az előkelő hatodik helyen állnak. Legközelebb október 1-én (vasárnap) 16 órakor a Budai Farkasok együttesét fogadják a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban.

Három meccs, három győzelem a Békés ellen

Mindhárom I. osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatunk hazai pályán, a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lépett pályára. Akadémistáinknak a Békés volt az ellenfele. Igazán örömteli hír, hogy mindhárom együttesünk nyert, így az U16 és U18 örzi a veretlenségét, az eddig lejátszott három meccsüket megnyerték. 

Kétszer sikerült idegenben legyőzni a Fradit

Három korosztályos csapatunk is idegenben lépett pályára az I. osztályú bajnokságban. Az U16-os együttesünk az utolsó másodpercekben szerzett góllal nyert a Fradi ellen. Az U18-as alakulat végig magabiztosan vezetett, a hajrában kicsit visszaestünk, de így sikerült 28-25-re nyernünk. Hiába küzdött nagyot az U20-as gárda, végül nem sikerült a pontszerzés. 

Tornagyőztes az OTP Bank - PICK Szeged U13
Az orosházi edzőtábor után egy 4 csapatos tornán vett részt az OTP Bank - PICK Szeged U13-as csapata.
Győzelemmel nyitotta a szezont az OTP Bank - PICK Szeged U21

Fordulatos meccsen 30-25-re nyertünk hazai pályán, a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban a Cegléd KK ellen.

OTP Bank - PICK Szeged U21–Cegléd KK 30-25 (13-14)

NB I/B, 1. forduló, Szeged, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kovács, Mándli

OTP Bank-PICK Szeged U21: Radvánszki A. - Tisza 1, Vári 4, Varga 7, Radvánszki Zs. 1, Hegedűs 3, Losonczy 2. Csere: Koncz (kapus), Fekete 6, Rea 4, Járó, Gazsó 2/1, Pintér. Vezetőedző: Szabó Levente.

Remekül kezdtük a bajnokságot
3/3 a pénteki idegenbeli Gyöngyös elleni mérlegünk, és még a felnőttek is legyőzték a Heves vármegyei csapatot, így valójában 4️⃣/4️⃣-el zártunk. Mindhárom utánpótlás együttesünk győztesen tért haza, a felnőttek hazai pályán 37-28-ra nyertek az NB I nyitófordulójában.
Megkezdődik az új idény
A PICK Kézilabda Akadémia, azaz az OTP Bank PICK Szeged utánpótláscsapatai számára is megkezdődik a 2023–2024-es szezon.
 
Véget ért a felkészülési időszak, a rakétákat immár be kell indítani, hiszen pénteken a PICK Kézilabda Akadémia számára is megkezdődik a 2023–2024-es idény. Négy korosztályos csapatunk is pályára lép.
De ne rohanjunk ennyire előre. Kőkemény felkészülésen vannak túl a fiúk, két csapatunk, az U16 és az U18 Balatonbogláron edzőtáborozott, míg az U20 és az U21 Debrecenben tette ezt.
Hatodik helyen végzett az OTP - Bank PICK Szeged U18

Hatodik helyen végzett a Tatán megrendezett nemzetközi utánpótlástornán az OTP Bank - PICK Szeged U18-as csapata.

Fivers Wien- OTP Bank PICK Szeged  27-20 U18 (10-8)

OTP Bank PICK Szeged U18: Áncsán, Oltványi, Orosz (kapusok), Pogonyi 2, Balog, Traoré 1, Kovács 2, Magyar 3, Janecskó 4, Kugelmann 1, Vágvölgyi Sz., Mrdjan 3, Varga 1, Fazekas B. 2, Kószó, Bakos 1. Vezetőedző: Balda Ákos.

Győztes meccsekkel zártuk a debreceni edzőtábort

Győztes edzőmeccsekkel zárta a debreceni edzőtábort az U21-es és U20-as csapatunk. Az NB I/B-s együttes visszavágott az első meccsen elszenvedett vereségért.

Az U20-as gárda igazi csapatként küzdött, ezt jól mutatja, hogy minden mezőnyjátékos a kapuba talált, és a gólok is szépen eloszlottak a csapat tagjai között.

Edzőmeccs itthon, edzőmeccs Debrecenben
Szerdán két edzőmeccset is játszottak a
Edzőtáborok, edzőmeccsek

Vasárnap két fiatal, Varga Mihály és Radvánszki Zsolt hazatért Rogláról, ahol az OTP Bank - PICK Szeged készül, mert hétfőtől az NB I/B-s OTP Bank PICK Szeged U21-es csapatával edzenek tovább. A #kiskékek Debrecenben utaztak edzőtáborba, ahol edzőmeccset is játszanak. Szabó Levente együttese az elmúlt pénteken már pályára lépett, és 30-28-ra nyert a Veszprémi KKFT hasonló korosztálya ellen. Az U21-es együttes mellett az U20 is elutazott.

Három akadémistánk az U19-es világbajnokságon

Ma megkezdődik Horvátországban az U19-es világbajnokságon. Az eseményen három PICK Kézilabda Akadémia-játékos szerepel.

Újabb rangos viadal kezdődik. Ma elstartol Horvátországban az U19-es fiú kézilabda világbajnokság. A magyar válogatott – évekig Kárpáti Krisztián volt a szövetségi edzője az együttesnek, mivel azonban felnőtt csapatunk mestere lett, így segítője, Kis Ákos vette át tőle a munkát - az elmúlt hetekben gőzerővel készült az eseményre. 

Hétfőn megkezdtük a felkészülést

Hétfőn munkához láttak a PICK Kézilabda Akadémia korosztályos csapata. Elkezdtük a felkészülést a 2023–2024-es szezonra.

Győzelem és vereség a szegedi nemzetközi tornán

Csütörtök délután megkezdődött a hat csapatos nemzetközi U16-os utánpótlástorna a Ludányi Márton sportcsarnokban. Az OTP Bank - PICK Szeged egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el a csoportküzdelemben.

Az első meccset a patinás horvát RK PPD Zagreb ellen játszottuk. Több újonccal a sorainkban, akik először szerepeltek akadémiánk csapatában. Izgultunk is, hiszen a hatodik percig nem született gól a meccsen. Ezután megnyugodtunk, kiválóan védekeztünk, jöttek a gólok, így magabiztosan 24-13-ra diadalmaskodtunk.

Csütörtöktől nemzetközi utánpótlástornát rendezünk

Csütörtöktől vasárnapig nemzetközi U16-os utánpótlás kézilabdatornát rendezünk. Négy napon keresztül benépesül a PICK Aréna Ludányi Márton sportcsarnoka.

Két csoportban három-három csapat csatázik majd elsőségért. Az OTP Bank - PICK Szeged U16 együttese az A jelűbe kapott besorolást, az észak-macedón HC Alkaloid Szkopje és a horvát RK PPD Zagreb lesz majd az ellenfele. A B jelűben a Ferencvárosi TC, a szerb RK Vojvodina és a szintén magyar Veszprémi KKFT szerepel majd.

Szombaton PickBall utánpótlástorna Szegeden

Szombaton két korosztályban, két helyszínen rendezzük meg a PickBall utánpótlás kézilabdatornát.

Évek óta hagyomány, hogy klubunk több korosztályban is megrendezik a PickBall utánpótlástornát. Szombaton két helyszínen, két korosztályban 4-4 csapat vív majd minden bizonnyal ádáz csatát egymással. 

Az U12-sek a Piarista gimnázium sportcsarnokában lépnek pályára. 

U12 csapatai

OTP Bank - PICK Szeged

Kecskeméti Sportiskola

Kézi UP PLER

VAX KE Sárbogárd  

 

Legyőztük a bajnokot
Utolsó meccsét játszotta az NB I/B-s bajnokságban az OTP Bank - PICK Szeged U21-es csapata.
Négyes döntőbe jutott az OTP Bank - PICK Szeged U20

Fölényes győzelmet aratott Debrecenben az I. osztályú utánpótlás bajnokságban az OTP Bank - PICK Szeged U20-as csapata, ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek résztvevői a négyes döntőnek.

Győzelem az utolsó hazai meccsen
Utolsó hazai meccsét játszotta az NB II-es bajnokságban az OTP Bank - PICK Szeged U23-as csapata.
 
A félidőben még h
Győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától
Magabiztos győzelmet aratott az OTP Bank - PICK Szeged U20-as csapata az I. osztályú bajnokságban. A vendégek kezdtek jobban, egészen a 10. percig vezettek. Ekkor jött tőlünk egy 5-0-s roham, ami megnyugtatott bennünket, és már az első félidő után 22-14-re vezettünk.
Vereséget szenvedtünk Ajkán
Hiába vezettünk a félidőben idegenben, Ajkán, a hazai csapat a második játékrészben megfordította a meccset, és végül magabiztosan nyert ellenünk.
A bajnokságból egy meccsünk van hátra, május 21-én (vasárnap) a listavezető Eger együtte
Szolnokon szerpelt az U11-es csapatunk
Az U11-es bajnokság utolsó fordulóját rendezték meg.
Fontos győzelem idegenben
Fontos győzelem a rájátszásban. Ezzel a sikerrel a 10 pontos DEAC és Budakalász mögött 9 ponttal a harmadik helyen állunk.

Oldalak