Hírek

Négyes döntőben U18-as csapatunk

U18-as akadémiai csapatunk magabiztos, 33-21-es győzelmet aratott hazai pályán az Eger ellen. Ez a siker pedig azt jelenti, hogy a #kiskékek biztos résztvevői a négyes döntőnek!

Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os együttese jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban. Ennél a korosztálynál nincs rájátszás, így az alapszakasz végén hirdetnek végeredményt.

A #kiskékek hatalmas harcban állnak a dobogóért, hiszen a listavezető Veszprémtől három, a második Fraditól egyetlen pontra vannak, míg a harmadik Budakalásszal azonos pontszámmal rendelkeznek.

U18-as csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

Az izgalmak fokozódnak, már csak négy forduló van hátra az I. osztályú U18-as utánpótlás-bajnokságból. A PICK Kézilabda Akadémia együttese a Keleti csoportban 37 ponttal a 43 ponttal listavezető PLER-Budapest mögött a második helyen áll.

Hiába vezettünk a félidőben, nyert a Vecsés
Fiatal és tartalékos csapatunk hiába vezetett még az első félidő után, a kiesés ellen menekülő Vecsés fordított és 27-25-re legyőzte a #kiskékeket.
 
OTP Bank - PICK Szeged U21-Vecsés 25-27 (15-
Bravúros pontszerzés idegenben!
NB I/B-s akadémia csapatunk Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör hivatalos oldala otthonában szerepelt, és Furka Márton utolsó pillanatokban szerzett góljával értékes pontot szerzett.
 
Szigetszentmiklósi KSK-OTP Bank - PICK Sze
Vereség a rangadón

Vereséget szenvedett hazai pályán U16-os akadémia csapatunk, amely a második helyen áll a bajnokságban.


OTP Bank - PICK Szeged U16-PLER-Budapest 21-24 (10-14)
I. osztály, U16, 21. forduló, Szeged, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Grézló, Miklós.
OTP Bank - PICK Szeged U16: Szikora, Vízkeleti (kapusok), Kőrösi 2, Nagy 3, Karáth 1, Debreczeni 1, Szegi, Balog, Csurkó 5, Palkó 5, Kádár, Vilovski 2, Boros 2, Bucsányi, Mátó, Jakab. Vezetőedző: Ungi Denise.

Legyőzött bennünket a Debrecen

Fiatal és tartalékos csapatunk nem bírt hazai pályán a Debrecennel, vereséget szenvedett az NB I/B-ben.

OTP Bank - PICK Szeged U21-DEAC 31-38 (14-19)
NB I/B, 24. forduló, PICK Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.
OTP Bank - PICK Szeged U21: Radvánszki A., Koncz (kapusok), Németh 2, Kovács 1, Gazsó 13, Kucsera 1, Fekete 1, Tusjak 3, Járó 1, Tokodi 1, Balogh 4, Furka, Lukács 1, Vidovenyecz 2, Szűcs 1. Vezetőedző: Szabó Levente.

Győztesen tértünk haza Csepelről

Két akadémiai csapatunk is idegenben lépett pályára. U20-as és U18-as együttesünk a Csepel otthonában szerepelt, és nyert mindkettő magabiztosan. 

U18: Csepel DSE-OTP Bank - PICK Szeged 14-46 (8-25)
OTP Bank - PICK Szeged U18: Orosz, Oltványi (kapusok), Magyar 7, Bakos 4, Varga 4, Szélpál 1, Pogonyi 4, Császár 2, Fejes-Kovács 6, Répás 5, Kugelmann 1, Janecskó 2, Vlcskó 1, Fazekas 2, Vágvölgyi Sz. 2, Traore 5. Vezetőedző: Balda Ákos.

Jutalmaztuk a Jó tanuló, jó sportoló #kiskékeket

Szombaton a PICK Arénában ismét jutalmaztuk a „Jó tanuló, jó sportoló” #kiskékeket.

Ismét szólt a taps. A #HandballFamily szombaton délután az OTP Bank - PICK Szeged-Csurgói KK NB I-es mérkőzés szünetében klubunk fiatal játékosait ünnepelte.

Évek óta a KÉSZ csoporttal karöltve jutalmazzuk a „Jó tanuló, jó sportoló” játékosainkat. Idén is rengeteg pályázat érkezett, ami nagy büszkeség, hiszen számunkra nagyon fontos, hogy ne csak a pályán, hanem az iskolapadban is jól teljesítsenek a fiatalok.

Egy győzelem és egy vereség Egerben

Hétvégén, Egerben folytatta szereplését az OTP Bank - PICK Szeged U15-ös csapata.  A #kiskékek az I. osztály rájátszásának fordulóiban szerepeltek és egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a napot.

Mandl Gábor vezetőedző: - Gratulálok a srácoknak, mert tartalékosan is erőn felül teljesítettek, felvették a harcot a túlerővel szemben. Most a tabella harmadik helyén várhatjuk az ünnepek utáni folytatást. 

AKADÉMISTÁINK A VÁLOGATOTTBAN SZEREPELTEK

A magyar korosztályos utánpótlás-válogatott csapatok is meccsekkel készültek a válogatott héten.

Mozgalmas napokat éltek át ismét a PICK Kézilabda Akadémia válogatott játékosai.

A serdülő nemzeti együttesünk - szövetségi edzője Szabó Levente, a stáb tagja Bujtár Ádám - kétszer is megmérkőzött Románia ellen. Az első meccsen 26-23-ra nyertünk, míg a másodikon 46-30-ra. Kelemen Barnabás kapus, Vágvölgyi Szilárd és Varga Levente volt tagja a csapatnak.

Micsoda győzelem!
 
OTP Bank - PICK Szeged U21-Tatai AC 31-30 (14-19)
NB I/B, 17. forduló, Szeged, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
OTP Bank - PICK Szeged U21: Radvánszki A. – Tisza 5, Járó 3, Német 1, Gazsó 6, Fekete, Juhász 10. Csere: Koncz Gy. (kapus), Balogh 4, Furka 1, Szűcs B. 1, Tusjak, Németh. Vezetőedző: Szabó Levente.
 
Premier volt ez a meccs.
Győzelem a PICK Aréna premieren

OTP Bank - PICK Szeged U18-Ferencvárosi TC  29-28 (17-15)
U18, I. osztály, Kelet, 15. forduló, PICK Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank - PICK Szeged U18: Orosz – Pogonyi 2, Traore 7, Janecskó 5, Kószó 4, Vlcskó 4, Varga L. 2. Csere: Tóth Mélykúti (kapus), Balog, Kugelmann, Fejes-Kovács 1, Vágvölgyi Sz., Fazekas, Répás 3,Szélpál 1.  Vezetőedző: Balda Ákos.

 

Hazai rangadók a Fradi ellen

Három korosztályos csapatunk is a Ferencváros ellen mérkőzik az I. osztályú bajnokságban. Az U16-os együttesünk csütörtök 16.30-kor az Etelka sori sportcsarnokban fogadja zöld-fehér riválisát.

A másik két csapatunk, az U18 és az U20 hatalmas élménnyel gazdagodik, hiszen pénteken a PICK Aréna centerpályáján léphetnek pályára. A fiatalabb korosztály 14 órakor, míg az idősebbek 16 órakor futnak ki.

A belépés a meccsekre ingyenes. A szurkolók a PICK Aréna médiabejáratán – a Tisza palota felőli részen található – tudnak majd bejönni.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

Jól kezdték az évet akadémistáink

Mindhárom I. osztályban szereplő akadémiai csapatunk győztesen kezdte 2024-et.

Három meccs, három győzelem. Ez volt a mérlege a PICK Kézilabda Akadémia csapatainak. A #kiskékek hazai pályán, a Ludányi Márton sportcsarnokban fogadták a Gyöngyös együttesét. Mindhárom együttes magabiztosan nyerte a meccsét, egy percig nem forgott veszélyben a sikerük.

Vereséggel indult az év

Fiatal csapatunk nem bírt a rutinos Cegléddel, a hazaiak magabiztosan nyerték a meccset, így vereséggel indult 2024.

A #kiskékek legközelebb február 11-én (vasárnap) 16 órakor a Tata együttesét fogadja a PICK Arénában.

PickBall Kupa szombaton

Szombaton két korosztály, az U12 és U13 számára rendezünk tornát PickBall Kupa néven. Két helyszínen, a Piarista Gimnáziumban és az Etelka sori sportcsarnokból zajlik majd esemény, az előbbi létesítményben az U12-es, míg az utóbbiban az U13-as korosztály lép majd pályára.

U12, csapatok: OTP Bank - PICK Szeged, Ferencvárosi TC, Pécs. PLER-Budapest.

U13, csapatok: OTP Bank - PICK Szeged, PLER-Budapest, Pécs, Ferencvárosi TC.

U12, meccsek (Piarista gimnázium)

10.30: FTC-PLER

Bronzérmes lett az akadémistáinkkal felálló Deák gimi

Nagyszerű sikert ért el a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata (10 akadémistánk erősítette a keretet), az országos diákolimpiai döntőben bronzérmesek lettek.

Bronzérmet szerzett a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata a Gyöngyösön megrendezett diákolimpiai döntőben.

A héten már bajnokik következnek

Akadémia csapataink számára is folytatódik a küzdelem. Az NB I/B-s bajnokságban szereplő OTP Bank - PICK Szeged U21 pénteken 18 órakor idegenben, a Cegléd otthonában lép pályára. Szombaton három meccset is láthatnak  a szrukolóink a PICK Arénában, a  Ludányi Márton sportcsarnokban. A #kiskékek a Gyöngyös együttesét fogadják. Az U16 14 órakor, az U18 16 órakor, az U20 pedig 18 órakor lép pályára.

Edzőmeccseket játszottak az akadémiai csapataink

Két akadémia csapatunk is pályára lépett a hétvégén. U18-as együttesünk a Budai Farkasok otthonában játszott edzőmeccset, és nyert 35-27-re.

U20-as alakulatunk Balatonfüreden szerepelt egy négy csapatos viadalon. Az elődöntőben a NEKA legyőzött bennünket, így a bronzéremért játszhattunk. Hiába vezettünk magabiztosan a félidőben, a végén a Dabas egyetlen találattal legyőzött bennünket, így a negyedik helyen végeztünk.

Edzőmeccsekkel készülnek az akadémiai csapatok
A felkészülés közepén járnak a PICK Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai. Az első héten főként az állóképességfejlesztés játszotta a főszerepet. Azért minden edzésen előkerült a labda, így a taktikai elemek gyakorlására is sor került.
 
A héten minden csapatunk edzőmeccset játszik, három találkozó is Szegeden lesz. Kedden az U16-os és az U18-as csapatunk a PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lép pályára.
Büszkeség: akadémistáink a magyar válogatottban

Akadémiai csapataink (U16, U18, U20, U21) jelenleg alapozó munkát végeznek, készülnek a februári bajnoki rajtra.

Az elmúlt időszakban több játékosunk is meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba, amely hatalmas büszkeség számunkra. A serdülő nemzeti csapat, amelynek szövetségi edzője Szabó Levente, erőnléti edzője pedig Bujtár Ádám, a héten is együtt gyakorolt. Decemberben Győrben két meccset is játszottak a szlovák együttes ellen, és kétszer nyertek a mieink (33-22, 30-28).

Szépen búcsúztunk 2023-tól

Remekül zárták az évet akadémiai csapataink, mindhárom korosztályos együttesünk nyert. U20-as alakulatunk nagy csatában, U18-es gárdánk magabiztosan győzte le a Honvédot. U16-osaink is fontos sikert könyvelhettek el a Gyöngyös ellen.

Ezzel véget ért az év, pihenőre tértek a játékosok, januárban kezdik meg a felkészülést. U20-as csapatunk a 3., U18-asaink és U16-osaink a második helyen állnak a tabellán.

Remekeltek az utánpótlás csapataink

Öt csapatunk is pályára lépett az elmúlt napokban. NB I/B-s együttesünk hazai pályán fogadta az Ajka együttesét. A meccs elején a vendégek vezettek, de Varga Mihály irányításával már az első félidő után magabiztosan vezettünk. Igazi csapatként harcoltunk, egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. A sok jó teljesítmény győzelemre vezetett, 36-29re diadalmaskodtunk. Az év utolsó meccsét pénteken idegenben, Kecskeméten vívjuk.

Oldalak