Hírek

Két ezüstéremmel zártuk a Cell Kupát

A Veszprém Arénában megrendezett döntőnapon a PICK Szeged Utánpótlás 2006-os és 2004-es tanítványai is a második helyen végeztek a Cell Kupán. Mindkét csapatunk az Éles KISE ellen maradt alul a döntőben.

Utolsó nap a táborban

Eljött kézilabdatáborunk utolsó napja, de ez a nap sem maradhatott felejthetetlen élmények nélkül.

A szokásos délelőtti edzés után buszra szálltak a kiskékek, és meg sem álltak Balástyáig. A pénteki nap délutánját, sőt ebédjét is, immár második éve, a Kóborló-Lovastanyán töltötték a fiatalok.

A vizipisztolyháború garantál siker kinn mindig, de a kemencében készült ebéd is elfogyott. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni a lovaglást is, sokan éltek a lehetőséggel.

Velky Péter: ha összekovácsolódik a csapat, jól működik majd

Ifjúsági I. osztályban érdekelt csapatunk a 2017/18-as idényt a harmadik helyen zárta. Hamarosan kezdődik a bajnokság, előtte azonban még többek között a II. PickBall Extra Ifi Kézilabdatornán is pályára lépnek Velky Péter tanítványai. A csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az újjáalakuló csapat felkészüléséről és a hazai rendezésű tornáról.

Cell Kupa: mindkét csapatunk bejutott a döntőbe!

Mindkét csapatunk győzött a Cell Kupa elődöntőjében, így pénteken a PICK Szeged 2004-es és 2006-os fiataljainak is szoríthatunk a nemzetközi torna fináléjában.

Táborunk negyedik napja

Táborunk negyedik napján is a délelőtt edzéssel telt el. Utánpótlásjátékosaink labdás játékokkal indították a napot, majd egy kis erősítésbe kezdett a csapat.

Munka után jól esett a kis strandolás, a nasi és a pihenés.

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2018-08-16/taborunk-negyedik-napja

 

 

 

Cell Kupa: a Balda-csapat már elődöntős

Továbbra is hibátlan mindkét csapatunk a veszprémi Cell Kupán. Balda Ákos tanítványai a negyeddöntőben fölényes győzelmet arattak az Éles KISE B ellen, míg Mandl Gábor csapata utolsó csoportmeccsét is megnyerte, így százszázalékosan jutott a legjobb nyolc közé.

Harmadik nap a kézilabdatáborban

Már a harmadik napot töltötték a gyerekek a PICK SZEGED kézilabdatáborában, ahol ezen a napon a labdás játékok mellett az egyensúlyérzék fejlesztésen volt  ahangsúly, azt gyakorolták a kiskékek.

Ebéd után a Vadasparkot látogatták meg a gyerekek.

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2018-08-15/harmadik-nap-kezilabdataborban

 

 

 

 

 

 

 

Cell Kupa: csoportelsőként zárt a 2006-os csapatunk

Pontveszteség nélkül az első helyen zárta a csoportkört a PICK Szeged Utánpótlás 2006-os csapata a Cell Kupán, így Balda Ákos tanítványai ma 12.50-től az elődöntőbe kerülésért az Éles KISE B-vel játszanak.

Második napunk a táborban

A mai napon a délelőtti edzésen a labdaügyesség fejlesztése volt a fő cél, erre irányuló feladatokat végeztek a fiatalok.

A sok mozgás után jól esett a finom ebéd, de még ennél is jobb programnak bizonyult a délutáni fürdőzés a Napfényfürdő Aquapolisban, köszönjük a fürdő támogatását.  

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2018-08-14/masodik-napunk-taborban

 

 

 

 

Cell Kupa: két győzelemmel kezdtünk

Két győzelemmel kezdtük a csoportkört a veszprémi Cell Kupán. Két korosztályunk, a 2004-esek és a 2006-osok képviselik a PICK Szegedet a nemzetközi tornán. Előbbinek Mandl Gábor, utóbbinak Balda Ákos az edzője.

Elindultuk a Cell-Cupra

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt veszünk a Cell-Cupon, ahova most a 2004-es és a 2006-os korosztályunk ment el Mandl Gábor, illetve Balda Ákos vezetésével.

Hajrá fiúk!

 

 

 

 

Kézilabdatábor 5. nap

 

A mai napon a szokásos délelőtti termi edzés után táborozóink a Kóbor-ló Lovastanyára látogattak el, ahol megismerkedhettek a lovaglás szépségeivel.

Óriási élmény: világsztárok között készültek

A PICK Szeged Utánpótlás két játékosa, a 17 éves kapus, Marczika Barnabás, és a 19 éves beálló, Tóth József részt vett a MOL-PICK Szeged felnőtt csapatának roglai edzőtáborában. Kettejüket kérdeztük a munkáról, élményeikről és jövőjükről.

Kézilabdatábor 4. nap

 

 

Keddhez hasonlóan ma ismét két edzés szerepelt a programban. A délelőtti edzésre ellátogatott a MOL-PICK Szeged újonnan igazolt jobbátlövője Stanislav Kašpárek, aki beszélgetett a gyerekekkel, autogramot osztott és a játékba is beszállt.

 

 

UrbanGo a kézilabdatáborban: intenzív élményeket szereztünk

Immáron negyedik alkalommal szervezzük meg a nyári kézilabdatáborunkat, amely 2018-ban két hétig tart és több mint ötven gyerek vesz részt rajta a 7-12 éves korosztályban. Az első turnus hétfőn kezdte a táborozást, az edzések mellett egy újdonság, az UrbanGo színesítette a fiatalok programját.

Kézilabdatábor 3. nap

 

Szerdán délelőtt labdás edzésen voltak a fiúk, majd ebéd után a Napfényfürdő Aquapolisban strandoltak a fiatalok.

Megkezdtük a felkészülést!

A IV. PICK-NIK-kel nemcsak a klub felnőtt csapata, hanem az utánpótlás részleg is megnyitotta hivatalosan a 2018-19-es idényt. Az elmúlt héten már hat csapatunk megkezdte a felkészülést, a következő tizennégy napban pedig további négy együttes áll be a sorba.

Lezártuk a szezont, átadtuk az aranyérmeket és a különdíjakat

A PICK Szeged Utánpótlás szombaton sikeresen lezárta a 2017-18-as idényt az újszegedi Kisstadionban. Kiosztottuk az aranyérmeket az U14-es II. osztályban és a serdülő II. osztályban első helyen végzett csapatainknak, valamint a ’’Jó tanuló, jó sportoló” kezdeményezésünkben átadtuk minden korosztályban a különdíjakat.

PickBall-kupa: lezártuk az idényt az U11-esekkel

Négycsapatos tornával zártuk a PickBall-kupa 2017-18-as idényét, amelyet a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetséggel közösen rendeztünk meg. Az U11-es korosztály győztese a Makó KC lett, míg a Csorba László irányította PICK Szeged III. a második helyen végzett.

Tigris-kupa: mindkét korosztályban bronzérmet szereztünk

A szezon levezetéseként Nagyné Komáromi Veronika U7-U8-as csapatai a Tigris-kupán szerepeltek. 

Nagyné Komáromi Veronika: -  Mindkét korosztályban inkább azoknak szántam lehetőséget, akik a szivacskézilabda-bajnokságban kevesebb szerephez jutottak. A torna elérte célját, szórakozás, bemutatkozás és örömszerzés jellemezte. Ez most a bronzéremhez volt elegendő mindkét korosztályban. Kellemes pihenést kívánok a vakációhoz!

U12: hosszú szezont zártunk le

Szegedi rangadóval zárult Kecskeméten a Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának A csoportja.

Eredmények:

PICK Szeged IV. - PICK Szeged III. 28-15 (10-6)
PICK Szeged III. - Soltvadkerti KUSE 18-39 (9-20)
PICK Szeged IV. - Sultvadkerti KUSE 21-26 (12-11)

Csorba László, a PICK Szeged III. edzője: - Két vállalható vereséggel búcsúztunk a bajnokságtól.

U12: bizakodó jövőképet mutatott a játékunk

A Gyermekbajnokság U12-es Badó László régiójának B csoportjában, a zárófordulóban Teimel Róbert és Bucsányi Ibolya tanítványai a szegedi Csonka-tornateremben léptek pályára.

Eredmények:

PICK Szeged I. - Orosházi FKSE-Linamar I. 24-18 (11-10)
Békés-Drén KC - PICK Szeged I. 24-13 (14-5)
Orosházi FKSE-Linamar - PICK Szeged II. 32-14 (18-6)
Békéscsaba DKSE - PICK Szeged II. 17-13 (11-4)

Oldalak