Az U16-osok zárják a PickBall utánpótlástorna-szorzatunkat

A Pick Szeged 2017-ben már negyedszer rendezi meg a PickBall utánpótlás fiúkézilabda-tornát. A nemzetközi torna június 3-án, szombaton 9 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban hat csapat részvételével.

Az U10, U11 és U13 után most a tizenhat évesek népesítik be az újszegedi sportcsarnok küzdőterét egy napra. Ennek apropóján beszélgettünk a házigazda Pick Szeged érintett korosztályának edzőjével, Mandl Gáborral.

– A gyerekek szeretik a kupaszisztéma szerint lebonyolítású tornákat, mert ezek közvetlen sikerélményt nyújtanak számukra. A nap végén kapnak egy oklevelet, érmet, ez pedig boldogsággal tölti el a fiatalokat, valamint motiváló tényező az azonnali eredményesség is – jellemezte az egynapos kupák érzését Mandl Gábor, a Pick Szeged KSB-bronzérmes csapatának edzője.

A PickBall U16-os kézilabdatornán a hat együttes két hármas csoportban küzd meg egymással. A két csoport azonos helyén végzett gárdái játszanak majd egymással a helyosztókon, vagyis a kupáért a két csoportelső száll majd harcba szombaton 17 órától.

– A Békést és a Veszprémet jól ismerjük. Előbbit oda-vissza megvertük a bajnokságban, míg utóbbit itthon legyőztük, idegenben pedig vereséget szenvedtünk ellenük. A Kikindával még soha nem játszottunk mérkőzést. A Somborelektróval az elmúlt évben Adán találkoztunk, de tisztán már nem emlékszem, hogy milyen játékerőt képviselnek – jellemezte a torna résztvevő csapatait kérésünkre Mandl.

A KSI idén az Országos Serdülő Bajnokságban indult, ahol csak rossz gólkülönbsége miatt maradt le a szigetszentmiklósi döntőről a végső győztes Bp. Honvéddal szemben.

Csoportbeosztások:

A csoport: KSI KE, MRX Kikinda Grindex, Pick Szeged I.

B csoport: Békés-Drén KC, Telekom Veszprém I., HC Somborelektro

– Becsei Dávid –