Bodóék belefojtották a szót a táborozókba

Az elmúlt héten véget ért a Pick Szeged Utánpótlás által szervezett III. kézilabdatábor. A gyerekek három turnusban egy-egy hétig Bucsányi Ibolya és Mandl Alice szakmai felügyelete alatt kézilabdázhattak, szórakozhattak és tölthették tartalmasan a nyarat.

A tábor első két hetében Bucsányi Ibolya vezetésével először a 9-10, majd a 10-11 évesek gyakoroltak folyamatosan.

– Fantasztikus két hét volt – kezdte a beszélgetést Bucsányi Ibolya –, nagyon jól éreztük magunkat. Egy-két kivételtől eltekintve azok a fiúk voltak a táborban, akikkel az egész év során együtt dolgozhattam – folytatta Bucsányi.

A tábor első hetében a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata éppen a kopaoniki magaslati edzőtáborban volt, de a második héten már meccsnézés, edzéslátogatás és meglepetés vendégek is szerepeltek a fiatalok programjában.

– A legnagyobb élmény minden bizonnyal az volt a srácoknak, amikor Bodó Richárd és Dmitrij Zsitnyikov látogatta meg az egyik edzésünket. A ritka pillanatok egyike, amikor 30 locsi-fecsi fiú elnémul és úgy néz a két kézilabdázóra, mint az istenekre – beszélt az élményekről honlapunknak Bucsányi Ibolya.

– A 11 éveseknél a tábor a felkészülés nulladik hetének felelt meg, hétszer edzettünk a héten. Azóta már elkezdtük a teljes felkészülést, szeptember végén pedig már indul a bajnokság. Kemény meccsek várnak ránk, de ezeken lehet igazán fejlődni – tekintett a jövőbe Bucsányi.

A tábor utolsó hetében a szakmai felügyelő Mandl Alice volt. Az itteni fiatalok között akadtak olyanok, akik még csak most ismerkedtek a sportággal. Mindezek ellenére élvezetes és tartalmas napokat töltöttek együtt a fiúk.

– A legnagyobb élmény Thiagus Petrus látogatása volt a táborozók számára. Az edzéseken túl a strandolás, a lovastanya meglátogatása és a szülinapi köszöntés is nagy sikert ért el – kezdte beszámolóját Mandl Alice. – Rengeteg társas feladatot csináltunk, sok sikerélmény érhette a fiúkat. Mindenki számára nagy élmény volt még a Vadasparkban tett séta is. Biztos vagyok benne, akik idén táboroztak, jövőre is el fognak jönni – zárta beszámolóját Mandl Alice.

A gyerekek, az edzők mellett a Pick Szeged tábor támogatói tették még felejthetetlenebbé ezt a három hetet. Köszönjük a Tiszaparti Élmény-és Kalandparknak, a Monster Downtown étteremnek, a Kóbor-ló Lovastanyának, a Soup&pasta étteremnek (COOP SZEGED Zrt.), a Napfényfürdő Aquapolis Szegednek, és Szendrei János apukának a támogatásukat.

 – Becsei Dávid –