Bronzérmes lett az akadémistáinkkal felálló Deák gimi

Nagyszerű sikert ért el a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata (10 akadémistánk erősítette a keretet), az országos diákolimpiai döntőben bronzérmesek lettek.

Bronzérmet szerzett a szegedi Deák Ferenc gimnázium fiú kézilabdacsapata a Gyöngyösön megrendezett diákolimpiai döntőben.

A keretnek tíz PICK Szeged Kézilabda Akadémia-játékos volt a tagja. Az U16-os együttesből Boros Andor, Hoffmann Márton, Matic Dávid, Vízkeleti Áron, Kőrösi Botond, az U18-asból Kószó Lázár, Balog Csanád, az U20-asból Herbert Benedek Ádám, Horváth Tamás Benedek, az U21-esből Furka Márton volt tagja a csapatnak.

A szegedi együttes veretlenül nyerte meg a szegedi selejtezőt, majd jól vette az akadályt Békéscsabán és Kiskőrösön is, így harcolta ki a nyolcas döntőben való részvételt.

 Itt egészen az elődöntőig remekeltek, ekkor azonban a későbbi győztes budapesti Leövey Klára Gimnázium legyőzte őket. Szerencsére ez sem szegte a kedvüket, a bronzmeccsen 25–22-re verték meg a fonyódi Mátyás Király Gimnázium együttesét, és így állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

...