Bronzérmesek lettek Eszéken a #kiskékek

Nagyszerű eredményt ért el az OTP Bank-PICK Szeged U16-os csapata Eszéken. A #kiskékek bronzéremmel térhettek haza.

 

Az elmúlt hétvégén Horvátországban, Eszéken vett részt a nemzetközi XIXO utánpótlás nemzetközi tornán az OTP Bank-PICK Szeged U16-os csapata. A #kiskékek kiválóan játszottak, veretlenek maradtak, végül a bronzérem került a nyakukba.

 

Nézzük először a csoportmeccseket! A vajdasági Szpartak Szabadka ellen kezdett a Vladan Jordovics és Balda Ákos irányította együttes. Nem sok esélyt hagytak ellenfelüknek, 41–11-re nyertek. Igazi rangadóval folytatódott számunkra a torna, a horvát PPD Zagreb ellen csatáztak. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, így izgalmasan alakult a hajrá. Már csak 28 másodperc volt hátra, amikor Vágvölgyi Előd 14–14-nél gólt szerzett. A hátralévő időben kiválóan védekeztünk, így 15–14-re nyertünk. Következett a bosnyák Banja Luka. Ez a találkozó is sok-sok izgalmat tartogatott, végül döntetlen, 23–23 lett az eredmény. Érdekesség, hogy az utolsó három percben már nem született gól. A házigazda Eszék ellen zártuk a csoportküzdelmet, ezt a meccset 21–18-ra megnyertük.

 

Jöhetett az elődöntő a szlovén Jeruzalem Ormoz ellen. Vérbeli rangadó volt. A meccs hajrájában a szlovénok 17–15-re vezettek. Azonban nem adtuk fel, előbb Koczkás András, majd Palkó Zsolt szerzett gólt, így egyenlítettünk, jöhettek a hetesek. Ebben a hatodik kör döntött, mi hibáztunk, ellenfelünk viszont nem, így nem sikerült a fináléba jutás, maradt a bronzmeccs.

 

Erre rendesen felszívtuk magunkat, végig uraltuk a találkozót, és végül magabiztosan, 24–16-ra nyertünk az Eszék ellen, megszerezve a bronzérmet. A torna csapatába két játékosunk, Varga Levente és Vágvölgyi Szilárd került be.

 

A bronzmérkőzés jegyzőkönyve:

OTP Bank-PICK Szeged U16–Eszék 24–16
OTP Bank-PICK Szeged: Kakuk, Oltványi (kapusok), Csurkó 2, Ábrahám 1, Császár, Erdély 2/1, Kocszkás, Kószó 2, Kovács, Kőrösi 2, Matic, Mátó 3, Nagy E., Palkó 3, Répás, Vágvölgyi Előd, Vágvölgyi Szilárd 1, Varga L. 3. Vezetőedző: Vladan Jordovics.