Eredményesen szerepelt utánpótlásunk a Cell-kupán

Az idén XX. alkalommal megrendezett Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon 28 ország 167 nevezett csapata vett részt. Veszprém mellett Ajkán, Alsóörsön, Balatonfüreden, Pápán és Várpalotán zajlottak a mérkőzések, összesen 11 helyszínen, 10 korosztályban.

A fiúknál és a lányoknál is egyaránt U12, U14, U16, U18 és felnőtt kategóriában versenyeztek a csapatok.

A Pick Szeged együttese 8 csapattal képviseltette magát a tornán, az U12-es korosztályban első helyezést ért el a csapat mind a 6 mérkőzését megnyerve.

 

A csoport mérkőzések eredményei:

Pick Szeged-Telekom Veszprém 25-6

Pick Szeged-YUAN SHENG ELEMENTARY SCHOOL (tajvan) 20-13

Pick Szeged-MKS Kusy Szczezin (lengyel) 26-11

 

4 közé jutásért:

Pick Szeged-Alsóörsért Közalapítvány 21-13

 

Döntőbe jutásért:

Pick Szeged-Debrecen 16-7

 

Döntő:

Pick Szeged-Éles Kézilabda Iskola 20-17

 

A győztes csapat tagjai: Biczók Márk, Boróczky Botond, Budai Barnabás, Fogarasi Márk, Halász Henrik, Judik Simon, Magos-Dóra Márton, Mikuska Milán, Rácz Bendegúz, Szűcs Balázs, Szűcs Péter, Tokodi Dominik, Tóth J. Rómeó, Üveges Gergő, Vojnár Dániel, Vojnár Péter, Záhonyi Botond. 

A torna legjobb játékosa U12-es korosztályban: Budai Barnabás.

Serfőző Zsolt edző: A csapat már a torna első napján a nagy rivális Telekom Veszprém ellen megmutatta, hogy komolyan számolni kell velünk a tornán. Ahogy jöttek a mérkőzések, úgy állt össze egyre jobban a csapat. Mivel a felkészülés során nem játszottunk mérkőzéseket, így most tudtuk élesben kipróbálni néhány taktikai elemet, amelyet a srácok ügyesen alkalmaztak is. A fiúk egymásért küzdve is végig akarva jó játékkal győztek. Külön öröm számunkra, hogy a fiú utánpótlás kategóriákban egyetlen magyar győztesként a mi csapatunkat szólították az emelvényre.