Felkészülési tornát nyertünk Szerbiában

Az elmúlt hétvégén két utánpótláscsapatunk a szerbiai Szendrő városában szerepelt felkészülési tornán. A 2002-esek korcsoportjuk negyedik helyén végeztek, míg a 2004-esek megnyerték a kiírást.

 

Mindegyik korcsoportban tizenkét csapat versenyzett egymással Szendrőn. A tavalyi U14-es együttes idén is Nagy Zoltán vezetőedzővel készül együtt.

 

– Kiegyensúlyozott tornán vehettünk részt. Az utolsó két mérkőzésünkön nálunk jobb fizukumú csapatokkal találkoztunk. A 3. helyért kiváló találkozót játszottunk, de 15–14-re kikaptunk a 2x15 perces összecsapáson. Tetszett a védekezésünk, támadásainkkal viszont nem volt megelégedve. Hajtottunk és küzdöttünk az egész torna során – nyilatkozta Nagy Zoltán.

 

A 2004-es csapatunk új edzővel kezdte meg a felkészülést. Serfőző Zsolt tanítványai a nyártól Mandl Gábor edzővel készülnek. Még javában ismerkednek a fiúk az új trénerrel, azonban már Szerbiából tornagyőzelemmel térhettek haza.

 

– A nyár óta készülünk közösen a fiúkkal az új idényre, de úgy érzem, hogy megtaláltuk a közös hangot. Kezdik érteni, hogy a precizitás és az egymásnak segítés előrébb visz, mint az egyéni megoldások. Egy hajóban evezünk és révbe kell érnünk, ez a szisztémánk. Folytatjuk a munkát – mondta Mandl Gábor.

 

– Becsei Dávid –