Főnix-kupa: arany- és ezüstérem, elégedett hazautazás

Az elmúlt hétvégén a XIII. Főnix-kupán szerepelt négy csapatunk Debrecenben. Mandl Alice U11-es tanítványai az élen végeztek korosztályukban, míg Teimel Róbert U14-es együttese az ezüstérmet kaparintotta meg.

 

Ismét kiváló tornán vehettünk részt Debrecenben, amelyen csak sorsolás miatt nem játszhatott az aranyéremért Miklós Melinda U12-es csapata. A végős győztes U11-eseknél a legjobb játékosnak választották meg a gólkirály Matics Dávidot.

 

A szülőktől, edzőktől kapott debreceni képeket ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Eredmények, U14:

Csoportmérkőzések:

PICK SZEGED – Gyöngyösi KK 13–12

Nyíregyháza – PICK SZEGED 19–28

Törökszentmiklósi KE – PICK SZEGED 20–26

Az 1-3. helyért:

PICK SZEGED – Ferencváros 20–29

Békés-Drén KC – PICK SZEGED 24–27

U12, csoportmérkőzések, A csoport:

PICK SZEGED II. – Törökszentmiklósi KE 23–7

Debreceni Sportcentrum – PICK SZEGED II. 8–19

PICK SZEGED II. – Szombathelyi Haladás 19–23

C csoport:

Gyöngyösi KK – PICK SZEGED I. 10–12

PICK SZEGED I. – Békés-Drén KC 11–11

Nyíregyháza – PICK SZEGED I. 7–26

A 4-6. helyért:

PICK SZEGED II. – PICK SZEGED I. 16–18

Balmazújvárosi KK – PICK SZEGED I. 7–8

PICK SZEGED II. – Balmazújvárosi KK 20–13

U11, csoportmérkőzések:

Kecskeméti Junior – PICK SZEGED 13–32

PICK SZEGED – Kézilabda Utánpótlás 15–8

Nyíregyháza – PICK SZEGED 13–25

Az 1-3. helyért:

Debreceni Sportcentrum – PICK SZEGED 14–22

Ferencváros – PICK SZEGED 14–20

A PICK SZEGED U14-es csapatának tagjai: Bacsa Bálint János, Balogh Balázs, Bozsó Barnabás, Glasza Márk Tamás, Habuczki Tamás Márk, Havrincsák Gábor, Temesvári Ákos, Szekeres Roland, Urszuly Péter Benedek, Szilágyi Dominik, Laluska Bence, Losoncz Barnabás, Monoki Tamás, Muráti Dominik Balázs, Nagy Gergely János, Széll Roland, Koncz György Antal, Kószó Ádám Bálint. Edző: Teimel Róbert.

A PICK SZEGED I. U12-es csapatának tagjai: Babinszki Ádám, Bilicki Máté, Csamangó Bálint, Hegyes Máté, Kis Bendegúz Gyula, Kószó Lázár, Monoki Balázs, Smányi Vince, Sümegi Botond Gábor, Szabó Hunor Zalán, Szabó Tomaj Iván, Szilágyi Kende. Edző: Miklós Melinda.

A PICK SZEGED II. U12-es csapatának tagjai: Balog Csanád Attila, Ferwagner Csaba Áron, Kakuk Dávid, Koczkás András Bálint, Martonosi Máté, Mátó Barnabás, Nagy Szabolcs, Nagy-György Csanád, Papp Botond Bendegúz, Szendrei Bence, Tímár Ágoston Szabolcs. Edző: Bucsányi Ibolya.

A PICK SZEGED U11-es csapatának tagjai: Ábrahám Róbert László, Augusz Alex, Báló Levente Zalán, Benák Dániel, Hegyes Noé Péter, Kocsis Alex István, Matics Dávid, Oltványi Levente, Ördög Dominik, Vas Bence, Ződi Borisz. Edző: Mandl Alice.

Teimel Róbert: – Nagyon hasznos tornán vettünk részt Debrecenben. A csoportmérkőzések során nem úgy játszottunk, ahogy tudunk, ez a helyosztókra is kihatott. A Főnix-kupa rávilágított a hiányosságainkra, amelyeket ki kell javítanunk. Sokat dolgoztak a srácok januárban. Ezáltal látszódott, hogy picit fásultabbak. Örülök neki, hogy megszereztük a második helyet. Büszke vagyok a csapatomra, sajnos Kószó Ádám sérülése nem jött jókor, mihamarabbi felépülést kívánunk neki!

Miklós Melinda: – Nagyon büszke vagyok a fiúkra a hétvégi teljesítményük miatt! A csoportmeccsek alatt két győzelmet és egy döntetlent szereztünk, utóbbit a régóta nemes ellenfélnek bizonyuló Békés ellen. Ekkor olyan fordult elő, amire 30-35 éve a kézilabdában élők sem emlékeznek: mivel a Békéssel nemcsak az egymás elleni eredmény, hanem a lőtt és a kapott gólok száma is megegyezett, sorsolás döntött a továbbjutásról, amely nem nekünk kedvezett. Így a második esténk a közös pityergéssel, majd a lelkünk megacélozásával telt. A fiúkra ezen a téren is büszke lehetek, mert a 4-6. helyért zajló helyosztókra lélekben magukra találtak, és magabiztosan szerezték meg a negyedik helyet. Összességében négy győzelemmel és egy döntetlennel zártunk. Fontos kiemelnem, hogy nagyon köszönjük az egyesület segítségét és a szülői közösség áldozatvállalását! Csak előre!

Mandl Alice: – Kiváló tornán jó csapatok ellen játszhattunk, ennek ellenére minden meccsünket végig kézben tartva, magabiztos nyertük meg. Általában az első félidőben magunkhoz ragadtuk az irányítást, a második játékrészben pedig már rendszerint javítani tudtunk a gólkülönbségen. Harcosan, helyenként tetszetősen játszva, teljesen megérdemelten hoztuk el a bajnoknak járó serleget. Külön öröm, hogy a PICK Szeged U11 úgy hódította el a trófeát, hogy a torna során mindenki szerzett gólt. Igazán büszkén utazhattunk haza. Elégedettségünket tovább növeli, hogy a legjobb játékosnak kijáró díjat a fiúk U11-es korosztályában Matics Dávid vehette át, aki egyben a torna gólkirálya is lett. Fantasztikus érzés ezt a csapatot irányítani, mert elszántak, motiváltak, és mindig éhesek a győzelemre.

– Becsei Dávid –