Herbert Gábor: egységes csapat a Pick Szeged I. U13

Herbert Gábor: egységes csapat a Pick Szeged I. U13

A PickBall utánpótlás tornasorozatunk második eseményén az U13-as korosztály lép majd pályára április 2-án a Fodor Szakközépiskola tornatermében. A Pick Szeged ezen korcsoportját az egykori kiváló kézilabdás, Herbert Gábor trenírozza július óta. Most hazai környezetben mutatkozhatnak meg.

–A Gyermekbajnokságban az egész évben csak a régiós ellenfelekkel kerülünk szembe, így már nagyon várjuk ezt a tornát. Itt az ország más részeiből érkező csapatokkal, sőt, országhatáron túli csapattal, is összemérhetjük tudásunkat – vázolta a várakozásait Herbert Gábor, a Pick Szeged U13 edzője.

Az egyszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes kézilabdázó nyolc hónapja dolgozik együtt a 13 évesekkel, akiknek a munkájával nagyon elégedett. Elmondása szerint ebben a korcsoportban még nem feltétlenül a pályán elért, számszerű eredményekben kell mérni a sikert. Ebben az időszakban még a képzés és a fejlődés a legfontosabb.

–Büszke vagyok a közös munkánkra a fiúkkal, amely nyolc hónapja tart. Örülök neki, hogy a pályán kívül is kezdünk csapatként funkcionálni, a mérkőzéseken nem egy-két embertől függ a sikerességünk. Mindig más lép elő vezérnek. Mi huszonketten vagyunk, ez a Pick U13 – beszélt tanítványairól büszkeséggel Herbert Gábor.

–Köszönjük szépen a klubnak, hogy megszervezi ezt a tornát. Ha tehetnénk, mindegyik csapattal megmérkőznénk, más-más okból kifolyólag.  A tornától sportszerű játékot, nagy csatákat várok és sok tehetséges, mosolygós kézilabda utánpótlás játékost szeretnék látni.

HAJRÁ KÉKEK, CSAK ELŐRE!– zárta a beszélgetést a Pick Szeged U13 vezetőedzője, Herbert Gábor.

–Becsei Dávid–