A hétvégén a Debreceni Főnix kupán jártunk- Pick Szeged U12

A jubileumi 10. Főnix Kupát rendezték meg az elmúlt hétvégén Debrecenben, ahol 8 korosztályban több mint 1000 utánpótlás sportoló vett részt.

Az U12-es csapat is részt vett a rendezvényen, ahol meghívásos torna keretében kiemelt színvonalú mérkőzéseken vett részt olyan csapatok ellen, amelyek vezetik a régiós bajnokságot.

Eredmények:

 

Pick Szeged-Ózd  19-6

Pick Szeged-Debrecen  14-12

Pick Szeged- Salgótarján  27-16

 

A torna keretében első mérkőzésen a szegedi fiatalok az ózdi csapat ellen kezdték meg a szereplést. A határozott védekezésnek köszönhetően gyors ellentámadásokkal sikerült elhúzni az ellenféltől és magabiztos győzelmet arattak a fiúk.

A második mérkőzés a Debrecen csapata ellen tulajdonképpen egy előrehozott döntőn volt. Sajnos rosszul kezdtünk, 5 perc elteltével 1-6 volt az eredményjelzőn. Ezt követően védekezésben és támadásban szerkezetet váltott a csapat, így fokozatosan zárkózott az ellenféltől. 13-12-es vezetésnél fél perccel a vége előtt az ellenfél támadott, amelyet sikerült kivédekezni és a dudaszó pillanatában bebiztosítani a győzelmet.

A 3. mérkőzésen a salgótarjáni csapat ellen a győzelem már biztos tornagyőzelmet jelentett volna. Ennek tudatában a csapat fegyelmezetten játszva, fokozatosan növelte az előnyét és magabiztos győzelmet aratott.

 

A torna legjobb játékosa a szegedi részről Budai Barnabás volt.

 

A győztes csapat névsora: Biczók Márk, Boróczky Botond, Budai Barnabás, Fekete Gellért, Fogarasi Márk, Halász Henrik, Judik Simon, Magos-Dóra Márton, Mikuska Milán, Rácz Bendegúz, Szabadi János, Szabó Kende, Szűcs Balázs, Tóth József Rómeó, Üveges Gergő, Vojnár Dániel, Vojnár Péter, Záhonyi Botond.

 

Serfőző Zsolt edző: Megerőltető hétvégén vagyunk túl, amely a csapat szerkezeti kialakítása érdekében nagyon hasznos volt. Jó mérkőzéseket játszottunk, ahol nagy akarattal és óriási hittel sikerült felúlmúlni az ellenfeleinket. Külön öröm, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani.

 

Fotók itt:

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2017-02-07/hetvegen-debreceni-fonix-kupan-jartunk-pick-szeged-u12