Holnap PickBall kupa-ismerjünk meg két vendégcsapatot

Szombaton a Pick Szeged U12-ES csapata az "A" csoportban indul, ahol játszik a Szigetszentmiklósi KSK illetve a TELEKOM Veszprém játékosaival.

Ismerkedjünk most meg velük is!

 

TELEKOM-Veszprém U12

 U12 csapatunk 2017. nyara óta dolgozik Károlyfi Viktor edzővel. A játékosok nagy része már tavaly is sorainkat erősítette a fiatalabb korosztályban (U10). 

Szívesen érkezünk Szegedre - az ország egyik legjobb utánpótlás klubjának otthonába.

A tavalyi évben megrendezett U16, valamint a januári U10 tornákra visszagondolva hiszünk abban, hogy játékosaink az ilyen színvonalú tornákon fejlődhetik a legtöbbet. 

 Edző: Károlyfi Viktor

Csapatvezető: Velky Mihály

 

Szigetszentmiklósi KSK

 

Egyesületünk a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör 1992-ben alakult. Nem jogutódja a megszűnt Csepel Autó VSE férfi kézilabda szakosztályának, de az ottani utánpótlásra és felnőtt játékosokra épült. Az 1960-as évektől folyamatosan kézilabdáznak Szigetszentmiklóson.

Szigetszentmiklós általános iskoláiban neveljük a játékosokat. Óvodás kortól a senior korig foglalkoztatjuk a sportolóinkat. Jelenleg 150 felett van a taglétszámunk. Létszámtól függően 5-6 csoportnak tartunk foglalkozásokat. Jelenleg a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban az utánpótlás heti kétszer a felnőtt csapat heti háromszor tartja ott az edzéseit. A hazai bajnoki mérkőzéseket a felnőtt, felnőtt II, junior és serdülő csapatunk is itt játssza, valamint az Országos Gyermekbajnokságban szereplő csapataink is tudnak több rendezést vállalni.

Legjobb eredményeinket utánpótlás szinten értük el. Az Országos Serdülő Bajnokságban 2006-ban 5. helyezést értünk el (csak a Veszprém, Szeged, Győr és a PLER csapata előzött meg), 2003-ban is a legjobb 8 között végeztünk. Az ifjúsági Magyar Kupában kétszer sikerült a legjobb 8 közé kerülni, az NBII déli csoport ifjúsági bajnokságát háromszor nyertük meg, kétszer pedig a csoportok bajnokainak a tornáján is diadalmaskodtunk. Az Országos Gyermek Bajnokságban négyszer jutottunk el az Országos döntőbe. Szivacskézilabdásaink 2008-ban és 2012-ben negyedik, 2013-ban harmadik helyezést értek el. Többször győztünk, és döntőbe kerültünk a rangos Balázs és CELL kupán. Egyesületünket az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesületei között tartják számon.