Hutvágner István: várakozáson felüli volt az ősz

Jelenleg szünetel a bajnokság, azonban a PICK Kézilabda Akadémia és a PICK Szeged utánpótlásának játékosai nem pihennek. Készülnek, edzenek, mert még komoly kihívások várnak rájuk.

Csodás őszt produkált a PICK Kézilabda Akadémia serdülő I. csapata. Hutvágner István együttese 12 mérkőzés után vezeti a Keleti csoportot. A PICK I-nek 22 pontja van, a második FTC-nek 21, a PLER-nek 19, míg a negyedik PICK Szeged II-nek 18.

- Várakozáson felüli őszt produkáltunk, egyetlen vereséget szenvedtünk, azt is idegenben a Fradi ellen, amely megbocsátható. Különösen a védekezésünk volt kimagasló, messze a legkevesebb gólt kaptuk, ennek is köszönhető, hogy ilyen jó helyen zártuk az évet. A keretből többen az ifistákkal edzenek, így igazán a meccseken találkozik a teljes keret, de remekül működik a csapat – kezdte az őszi idény értékelését Hutvágner István vezetőedző.

Január 3-án már edzésbe állt a keret. Nincs megállás, készülni, edzeni kell, mert februártól jönnek az éles meccsek, folytatódik a bajnokság.

- Célunk most már nem is lehet más, mint a négyes döntőbe jutás, azaz az első két hely valamelyikének a megszerzése. Erre minden esélyünk meg is van, hiszen a riválisok, a Ferencváros és a PLER is hozzánk érkezik majd. A fizikai felkészítés mellett edzőmeccseket is játszunk, a jövő hétvégén pedig Szegeden nemzetközi tornán szerepelünk, így minden bizonnyal jó formába lendülünk, amikor folytatódik majd a bajnokság – zárt a beszélgetést a PICK Kézilabda Akadémia serdülőinek mestere, Hutvágner István.