III. PickBall Extra Kupa: döntőbe jutott az U15-ös csapatunk

Kiválóan kezdte a PICK SZEGED a III. PickBall Extra Kupa első elődöntőjét az U15-ösöknél, majd a második félidőben egyenlített a Kecskemét, a döntőbe viszont mi jutottunk be 18–17-es sikerünkkel.

Kecskeméti Sportiskola – PICK SZEGED 17–18 (7–11)

Gólszerzők: Habuczki 6, Glasza 3, Kószó 2, Laluska 2, Urszuly 2, Bacsa 1, Herczeg 1, ill. Lukács 8, Kovács R. 3, Görög 2, Herczeg G. 1, Járó 1, Czár 1, Simkó 1.

Teimel Róbert edző tanítványai 5–1-es nyitánnyal alapozták meg a mérkőzés alaphangját. Az ötödik perc után kezdett magára találni a Kecskeméti Sportiskola, azonban a 15. minutumban Habuczki Tamás bombagólját követően már 10–5 állt az eredményjelzőn, majd a szünetre négygólos szegedi előnnyel mehettek a csapatok.

A második játékrész az utolsó másodpercig izgalmas találkozót hozott a kecskemétiek koncentrált játékának köszönhetően. Folyamatosan olvasztották a PICK előnyét, amely két és fél perccel a vége előtt fogyott el 16–16-nál. A szegedi gólok viszont nem maradtak el, így 18–17-es végeredménnyel a PICK SZEGED U15-ös csapata jutott elsőként a III. PickBall Extra Kupa döntőjébe.

A fináléban a Celje–Vojvodina párharc győztesével 14.30-kor találkozik majd a Teimel-csapat az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid

Fotó: Faragó Imre