III. PickBall Extra Kupa: serdülőink nyolcgólos sikerrel kezdtek

Serdülőcsapatunk magabiztos sikerrel kezdte a III. PickBall Extra Kupát az újszegedi sportcsarnokban, miután a bosnyák Lokomotiva Brckót 34–26-ra legyőzte.

RK Lokomotiva Brcko (bosnyák) – PICK SZEGED 26–34 (14–17)

Fiú kézilabda, III. PickBall Extra Kupa, A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kiss O., Vastag.

Gólszerzők: Simic 8, Dordevic 7, Voloder 3,  Letic 3, Lucic 3, Nikolic 1, Stanojevic 1., ill. Csíki K. 5, Pintér 5, Hegedűs 5, Szilágyi 4, Budai 3, Tusjak 3, Csókás 3, Kozma 2, Gárgyán 2, Császár 1, Vojnár D 1.

Bő negyedórán keresztül kiélezett játék folyt a pályán, a 18. percben viszont már 11–8-ra vezettünk. Innen még sikerült felzárkóznia a bosnyák csapat egy gólra. Az első félidő utolsó percében már négy találattal vezettünk, de egy váratlan és gyors ellentámadás végén a dudaszó pillanatában még gólt lőtt a Brcko, így 17–14-re vezettünk a szünetben.

Hasonló mederben csordogált a második játékrész, mint az első. A forgatókönyv szoros kezdést, majd ismét szegedi dominanciát hozott, amely a mérkőzés végére csúcsosodott ki, mivel Goór Róbert tanítványai 34–26-ra nyerték meg az első csoportmeccsüket a III. PickBall Extra kupán.

Mai második és utolsó találkozóját 15 órától a lengyel PGE Vive Kielce ellen játssza majd serdülőcsapatunk az újszegedi sportcsarnokban.

A Csonka-tornateremben Teimel Róbert U15-ös csapata 24–13-ra győzött a lengyel PGE Vive Kielce ellen az első fordulóban.

– Becsei Dávid –