Ismerjük meg a PickBall U11 kupa pályára lépő csapatait- I. rész

Debreceni Sportcentrum - Sportiskola U11-es csapata

 

A DSI 2005-ös fiú csapata 3 és fél évvel ezelőtt indult útjára, akkor még Juhász Gábor kezei alatt dolgoztak. 2015 nyarán Sándor László vette át a csapat irányítását, és a 2015/16-os szezonban megnyerték az U10-es Kisikolás bajnokságot régiójukban. Jelenleg fiatalabbként küzdenek az U12-es bajnokságban, ahol csoportjukban 5. helyen zártak, így a Középház II. csoportba jutottak, itt egy fordulóval a vége előtt vezetik a "mini" tabellát. A következő évben szeretnének jó eredményt elérni, akkor már saját korosztályában indul a gárda.

 

 

Dabas KC VSE

Egyesületünk az ország közepe egyik legmeghatározóbb kézilabda egyesülete. Az elmúlt 10 évben igen nagy fejlődésen eset át az egyesület, aminek eredménye ként utánpótlásban több országos döntőn szerepeltek korosztályos csapataik. 

Nagy hangsúlyt fektetnek a jövő kézilabdázóira is ebben a kis egyesületben, ami már nem is annyira kicsi. A férfiak mellett a nők is igen szépen számban jelen vannak és egyre eredményesebbek. Ami azt jelenti, hogy napjainkban már több mint 200 fiú és leány pattogtatja a labdát a hét minden napján. 2 testnevelő-edző foglalkozik a szivacskézilabdázókkal 2 fő segédedző bevonásával. 5 fő szakedző dolgozik az egyesületben, 7 fő C licenccel rendelkező edzővel karöltve. Akik között testnevelő tanárok is vannak. Három helyi iskolában 4 testnevelő tanár dolgozik, akik az egyesületben is tevékenykednek. Mindezek mellett a környék tehetségeit is figyelemmel kísérik és próbálják bevonzani az egyesületbe.

Idén konkrét cél az első osztályba való feljutás a férfi csapatuknál. Ami azt jelentené, hogy az egyesület első ként szerepelne az NBI-ben.