A játékért, egymás elfogadásáért

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tavaly szeptemberben testvércsapattá fogadta a Csakazért ülőröplabda SE utánpótlás gyerekeit, a KisBékákat. Az elmúlt fél évben a KisBékák nem egy MOL-Pick Szeged mérkőzést szurkoltak végig lelkesen. A kézilabdás fiúk pedig több közös edzésen és tornán vettek részt az ülőröplabdás gyerekekkel.

Az idei évet egy rendhagyó közös munkával kezdjük. A Sport és Fürdők Kft. március 12-én, vasárnap egy Tavaszi Ülőröplabda Tornát szervez négy csapat részvételével, ahol az egyik a Pick Szeged Utánpótlás U10-es csapata lesz.

–Gyereknek gyerek a barátja –kezdte Pintér Melinda, a Pick Kézilabda Zrt marketingvezetője.

–Azonnal igent mondtam a Csakazért SE felkérésére. Nagy örömmel és lelkesedéssel fogtam hozzá a szervezéshez. Büszke vagyok a Pick Szeged Utánpótlás gyerekeire, hogy gondolkodás nélkül igent mondtak a hívószavamra –nyilatkozta Pintér Melinda.

Bucsányi Ibolya, a Pick Szeged II. U10-es csapat edzője elmondta, nagyszerű dolognak tartja, hogy ép és mozgássérült gyerekek együtt sportolhatnak, megismerhetik egymást. A Pickes fiúk is örömmel fogadták a felkérést, várják ezt a különleges napot.

 

A tornán a Szegedi Röplabda Egyesület további két, a Csakazért SE egy csapattal képviselteti magát.

Csíkós Gábor, a Csakazért SE egyesület elnöke is fontosnak tartja azt a célt, hogy a gyerekek is érezzék egymás iránt a tiszteletet. Fontos egymás megértése és a tolerancia.

Az egyesület elnöke arra kér mindenkit, hogy látogasson ki vasárnap a Móricz Tornaterembe. Nézzék meg, hogyan sportolnak a mozgássérült gyerekek, mennyi vidámság és szeretet van egy ilyen foglalkozáson. Nem titkolt cél az is, hogy növeljék az utánpótlásban sportolók számát, és megmutassák, hogy mozgássérültként is milyen csodás a sport és a mozgás.