Két csapatunk Szendrőn járt, arany- és ezüstéremmel tért haza

Az elmúlt öt napban a szerbiai Szendrőn vett részt két csapatunk felkészülési tornán. Teimel Róbert 2005-ös korosztályban indult tanítványai aranyéremmel, Goór Róbert 2003-as csapata pedig ezüstéremmel térhetett haza.

A Teimel-csapat óriási izgalmak közepette szerezte meg az aranyérmet. A rendes játékidő utolsó tíz másodpercében támadott az ellenfél, időt kértek, majd ezt követően gólt lőttek. Négy másodperc maradt hátra, a PICK is időt kért, és szintén betalált, így hétméteresek következhettek, aminek a végén a szegedi fiúk örülhettek. A korosztály legjobb kapusának Széll Rolandot választották meg.

Csoportmérkőzések:

Pick Szeged 2005 – Lokosi (szerb) 18–1

Pick Szeged 2005 – Gabrovo (bolgár) 16–6

Pick Szeged 2005 – Jedinstvo (szerb) 12–10

PICK Szeged 2003 – Mladenovac (szerb) 20–5

PICK Szeged 2003 – Gradec (szlovén) 16–17

Udarnik (szerb) – PICK Szeged 2003 16–27

Negyeddöntők:

PICK Szeged 2005 – Doukas (görög) 16–12

Banatul (román) – PICK Szeged 2003 10–17

Elődöntők:

PICK Szeged 2005 – Smederevo (szerb) 17–8

Beograd (szerb) – PICK Szeged 2003 12–19

Döntők:

PICK Szeged 2005 – Rakovica (szerb) 15–13 (hétméteresek után)

Gradec – PICK Szeged 2003 20–17

Teimel Róbert, a PICK Szeged 2005-ös csapatának edzője:A csoportmérkőzések során egyre nehezebb ellenfelekkel kerültünk szembe. Ez jól jött nekünk, hiszen fokozatosan lendültünk bele a játékba. A csoportmérkőzések után kezdődött igazán a torna, hiszen ott már komolyabb ellenfelekkel találtuk szembe magunkat, még ha az eredmény nem is tükrözi teljesen ezt.

A negyeddöntőben és az elődöntőben már magasabb színvonal volt, így mi is jobban tudtunk játszani. A görög csapat 3-3-as védekezése meglepett minket, de gyorsan tudtunk alkalmazkodni, és így sikerült elődöntőbe kerülnünk. A házigazdák ellen a négy között olyan védekezést mutattak a fiúk, amit még nem láttam tőlük. Betartották az utasításokat, és igen komoly küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Fizikálisan erősebb ellenfelünk nem tudott mit kezdeni az agresszív védekezésünkkel, amiből könnyű gólokat tudtunk szerezni.

A döntőben szintén egy fizikálisan erősebb csapattal találkoztunk, ráadásul nem fogtunk ki túl jó napot sem, így nagyon nehezen kezdődött a mérkőzés. Sajnos végig kiélezett küzdelem volt. Az utolsó másodpercben szerzett találatunkkal hoztuk döntetlenre a mérkőzést. Jöhettek a büntetők. Mi mindhárom büntetőnket értékesítettük, míg az ellenfél hibázott, ezáltal megnyertük a tornát.

Összességében nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a torna. Az elején könnyebb, majd a végére igen kemény ellenfelek ellen játszottunk. Jó volt más kézilabda kulturát játszó csapat ellen játszani. A srácok kitettek magukért. A fináléban nagybetűs csapatként dolgoztak. Kétgólos hátrányban is voltunk, és onnan visszahozták döntetlenre a találkozót. A büntetőpárbajban értékesített hétmétereseink pedig meghozták az aranyérmet a csapatnak. Gratulálok a srácoknak. Elindultunk egy úton, amiről nem szeretnénk letérni. Hétfőtől új nap, új feladatok várnak ránk. Dolgozunk tovább, hogy még sok ilyen sikerben legyen részünk.

Goór Róbert, a PICK Szeged 2003-as csapatának edzője:Öthetes felkészülés után egy nagyon jó tornán vehettünk részt, ahol megnéztük az eddig elvégzett munkánkat. A csoportban a második helyen végeztünk a szlovén Gradic mögött. A döntőig simán vettük az akadályokat, ahol ismét a szlovénekkel találkoztunk. Háromgólos vereséget szenvedtünk, így ezüstérmesek lettünk a tornán. Összességében megláthattuk a hiányosságunkat ezen a tornán, hogy miben kell még javulnunk és fejlődnünk, a bajnokságban majd inél több pontot gyűjtsünk.

A fényképeket köszönjük Széll Zoltánnak, Szilágyiné Szőke Andreának és Temesváriné Lasanc Gabriellának, az általuk készült fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.

– Becsei Dávid –