Mentorprogram: az egész életre kihat

Új és fontos kezdeményezés a PICK Szeged életében a novemberben elindított mentorprogram. Tegnap Herbert Gábor utánpótlás szakmai igazgató és Teimel Róbert, az U12-es csapatunk edzője beszélt erről, ma pedig Goór Róbert és Mandl Alice osztja meg velünk várakozásait.

 

Goór Róbert U12-es csapatát Alen Blazevic, Pedro Rodríguez és Bodó Richárd mentorálja.

 

Egy ilyen kezdeményezésből, mint ez a mentorprogram, csak pozitívan jöhetünk ki. Sokat tanulhatunk mindegyik játékostól és tapasztalatszerzésben sem lesznek utolsók ezek a találkozások. A legnagyobb dolog pedig a motiváció, úgy érzem, hogy óriási lökést kaphat a csapatom. Külön elképzelésem még nincs, de közösen megbeszéljük majd a felnőtt játékosokkal, hogy milyen munkát végzünk el. Igyekszünk kiélvezni a program mindenegyes pillanatát – mondta Goór Róbert.

 

Mandl Alice U10-es tanítványainál José Manuel Sierra,  Fekete Bálint és Stas Skube látják el a mentori feladatokat.

 

Sokat számít a fiúknak, hogy a két mentor által egy picit közelebb kerülnek a felnőttekhez, ez nagy motiváció lesz nekik. Egy ilyen program ebben a korban még az egész életükre kihat, hogy nemzetközileg elismert kézilabdázókkal személyes kapcsolatban vannak, voltak, míg ez a legtöbb embernek csak álom marad. Nagyszerű dolog, hogy akár egy példakép lehet a mentora az embernek ilyen fiatalon. Sierrával a kapusmunkát szeretném a legjobban erősíteni. Remélem, hogy a spanyol hálóőr jelenléte motiválni fogja a fiúkat, mert nincs kimondott kapusunk – árulta el Mandl Alice.

 

– Becsei Dávid –