NB I/B: parádésan mutatkozott be serdülőkorú kapusunk a felnőttek között

Nem sikerült meglepetést okoznia a MOL-PICK Szeged U20-nak a Békés ellen Szeghalmon az NB I/B 15. fordulójában a ma 10 órakor kezdődő mérkőzésen.

Nagy Martin a Rhein-Neckar Löwen elleni Bajnokok Ligája-találkozóra utazott el Marin Sego sérülése miatt, így az U20-ban bemutatkozott a felnőttek között a serdülőkorú hálóőr, Marczika Barnabás. A 16 éves játékos kiválóan védett, Szabó Levente edző elismerően nyilatkozott róla az összecsapást követően. 

Békés-Drén KC – MOL-PICK Szeged U20 25–18 (13–7)

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 15. forduló. Szeghalom, 150 néző. Vezette: Fibec, Herbák.

Szabó Levente, a MOL-PICK Szeged U20 edzője: – Abban bíztunk, hogy a korai kezdési időpont miatt meglephetjük a hazaiakat. Jól indítottunk, de hamar kiderült, hogy támadásban rendkívül indiszponáltak vagyunk, viszont védekezésben harcosak voltunk. Ötvenkét percig húsz gólon tartottuk a Békést, ami nagyon szép eredmény. A legfőbb gondunk a támadások szervezésével akadt, mivel a hazaiak négy kétméteres védőjét nem tudtuk kimozgatni, így kihasználták az erőfölényüket. Ahol elbuktuk a mérkőzést, az a jobbszél volt, mivel abban a pozícióban rengeteg gólhelyzetet kihagytunk. Bemutatkozott a felnőtt bajnokságban a serdülőkorú Marczika Barnabás, aki az első félidőben parádésan védett.

A MOL-PICK Szeged U20 következő mérkőzését a Debrecen ellen játssza február 18-án 18 órától az Etelka sori sportcsarnokban.

– Becsei Dávid –

Korosztály: