Országos döntő: büszkék lehetünk mindkét bronzérmes csapatunkra

Ifjúsági és serdülő I. osztályú csapatunk is bronzérmet nyert ma a dunaújvárosi országos döntőn. Mindkét csapatunk a később győztestől szenvedett vereséget az elődöntőben. Az ifjúságiak a NEKA-tól, a serdülők a Veszprémi KKFT Felsőörstől. A hétvége mérkőzéseit a két edzőnk, Velky Péter és Goór Róbert, valamint a PICK Szeged Utánpótlás szakamai igazgatója, Herbert Gábor értékelte.

Eredmények

Ifjúságiak, elődöntők: NEKA – PICK Szeged 28–25 (13–13), PLER-Budapest – Balatonfüredi KSE 22–33 (10–15). Bronzmérkőzés: PICK Szeged – PLER-Budapest 23–19 (16–8). Döntő: NEKA – Balatonfüredi KSE 28–26 (15–10).

Serdülők, elődöntők: Veszprémi KKFT Felsőörs – PICK Szeged 25–22 (10–11), Békés-Drén KC – Ferencváros 27–26 (15–12). Bronzmérkőzés: PICK Szeged – Ferencváros 24–21 (10–11). Döntő: Veszprémi KKFT Felsőörs – Békés-Drén KC 34–22 (20–12).

Velky Péter, a PICK Szeged ifjúsági I. osztályú csapatának edzője: – A NEKA elleni elődöntőben sokáig tartottuk magunkat, 35 percig döntetlen közeli eredmény volt, de elfáradtunk. Ezt követően sokat hibáztunk támadásban, ekkor négy-ötgólos különbség alakult ki, ami kitartott már a mérkőzés végéig. Mindezek ellenére tisztesen helytálltunk. A bronzmérkőzésen jól védekeztünk, ebből rengeteg labdát szereztünk és sok könnyű gólt lőttünk. A második félidő elején már tíz találattal is vezettünk, majd kiengedtünk, ezért szoros eredmény született, de végig uraltuk a mérkőzést.

Goór Róbert, a PICK Szeged serdülő I. osztályú csapatának edzője: – Felemás érkezésekkel mehetünk haza Dunaújvárosból, mert csalódottak vagyunk az elveszített elődöntő miatt, de a bronzmérkőzésen már jók voltunk. A Veszprémi KKFT Felsőörs ellen nyert mérkőzést buktunk el, apró hibák miatt, pedig végig vezettünk a mérkőzésen, de hétméteresek után kikaptunk. Ma felálltunk a padlóról, ami mutatja a csapat tartását, gratulálok a fiúknak az elért eredményhez. Tartásunk volt, jól játszottunk, ez most ennyire volt elég. A harmadik hellyel bebizonyítottuk, hogy tudunk kézilabdázni. Tovább kell dolgoznunk és haladni ezen az úton, előbb vagy utóbb kamatozni fog ez a tudás és befutók leszünk.

Herbert Gábor, a PICK Szeged Utánpótlás szakmai igazgatója: – Összességében elégedett vagyok a Dunaújvárosban látottakkal, büszkék lehetünk mindkét csapatunkra. A serdülő együttesünk a legjobb a mezőnyben, sajnálom, hogy másfél perc rövidzárlat miatt egy tökéletes szezon hiúsult meg. A vasárnapi sportemberi magatartáshoz külön gratulálok nekik. Az ifjúságiak bronzérme teljesen reális, az elődöntőben nagy harcra késztették a srácok a juniorválogatott játékosokkal teletűzdelt NEKA-t, míg vasárnap magabiztosan győzték le a PLER-t. Jó volt szegedinek lenni a négyes döntőn, gratulálok mindkét együttesnek, Goór Róbertnek, Velky Péternek, illetve minden edzőnek, akik az elmúlt években foglalkoztak ezekkel a srácokkal.

– Becsei Dávid –