Országos döntő: ifjúsági és serdülő csapatunk is ott lesz Dunaújvárosban

A PICK Szeged az egyetlen olyan klub Magyarországon, amelynek az ifjúsági és serdülő csapata is bejutott a hétvégi, dunaújvárosi I. osztályú négyes döntőbe.

Szombaton a négyes döntő elődöntőivel indul Dunaújvárosban az országos döntő az ifjúsági és serdülő I. osztályban szerepelt PICK-esek számára. 11 órától Goór Róbert tanítványai, a serdülők elődöntőjében a Veszprémi KKFT Felsőörs ellen lépnek pályára.

A tavaszi szezon során rengeteg játékosom küzdött sérüléssel, valamint iskolai elfoglaltság és családi okok miatt a final4-ra is foghíjas kerettel készültünk. Egész évben azért dolgoztunk, hogy ezen a hétvégén Dunaújvárosban lehessünk. A maximumra törekszünk majd, ha megmutatjuk azt a tudást és filozófiát, amit az idény során gyakoroltunk, akkor meglátjuk az mire lesz elég, de aranyéremmel szeretnénk zárni – nyilatkozta Goór Róbert, a Serdülő I. osztály Keleti csoportját 100%-osan megnyerő PICK Szeged trénere.

A serdülőkhöz hasonlóan az Ifjúsági I. osztály Keleti csoportját is klubunk együttese nyerte meg. Szombaton 15 órától a Nyugati csoport másodikja, a NEKA lesz Velky Péter tanítványainak ellenfele.

Természetesen érmet akarunk szerezni. Már az elődöntőben kemény mérkőzés vár ránk, mivel a válogatott gerincét NEKA-játékosok alkotják. Három hetünk volt felkészülni a négyes döntőre, így semmiképp sem feltartott kézzel megyünk Dunaújvárosba. Szerencsére teljes kerettel utazhatunk el, nincs sérültünk. A felkészülésünk jól sikerült, remélem átmentjük a lendületünket a hétvégére – kívánta Velky Péter, az ifjúsági I. osztályú csapatunk edzője.

– Becsei Dávid –