Országos elődöntőben-Pick Szeged Vegaalga

Az elmúlt hétvégén Törökszentmiklóson folytatódott a U-14 es bajnokság. Immár az országos elődöntő mérkőzései zajlottak vasárnap. 

A Pest megyei régió két legerősebb csapataival hozta össze Fortuna a Pick-Vega Alga csapatát. A Budapesti Honvéd SE elleni meccsen mindent megtettek a játékosok a győzelemért, aminek meg is lett az eredménye. Rendkívül kemény, szoros védekezéssel, és gyors, pontos, taktikus támadásokkal 20-14 arányban diadalmaskodtak. 

A második mérkőzésen a két évvel ezelőtti bajnok PLER Budapest gárdájával mérkőztek. Sajnos, ezen a meccsen a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolniuk. A hibákat rögtön kihasználta az ellenfél, 22-16 -os vereséget szenvedett a csapat.

 

Nagy Zoltán edző nyilatkozata a mérkőzések után:

Nagyon meg vagyok elégedve a srácokkal. A Honvéd elleni meccsen egységesen, egy csapatként küzdve a mérkőzést végig uralva nagyon taktikus játékkal nyertünk. 

A Pler ellen is nagyot küzdöttünk, harcoltunk, de el kell ismerni, a mai napon az ellenfelünk a játék minden elemében jobb volt nálunk. Az idei bajnokságban még nem kellett ilyen hőfokú meccseket vívnunk, talán ez is lehet az oka, hogy a végére elfáradtunk. Két hét áll rendelkezésünkre, hogy a hibáinkat kijavítsuk és a visszavágón megmutassuk, hogy ennél többre vagyunk képesek.

 

A csapat tagjai:

Hódi Richárd, Luka Krivokapic, Csengeri Hunor, Császár Norbert, Kiss Levente, Soós Róbert, Dancsik Barnabás, Csamangó Zsombor, Beszédes Bence, Rea Barnabás, Szalai Patrik, Molnár Richárd, Tótok Adrián, Míg Tamás, Zöldi Márton, Noska Szabolcs, Hajdú Bence, Csóti Kristóf

 

Fotók: http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2017-02-15/orszagos-elodontoben-pick-szeged-vegaalga