Pick Szeged U14 I. osztályú csapata hétvégén hazai környezetben versenyzett az országos középdöntőben

Pick Szeged U14 I. osztályú csapata hétvégén hazai környezetben versenyzett az országos középdöntőben.

 

Hazai környezetben rendezték meg az U14-es bajnokság országos középdöntőjének záró fordulóját. A Csonka János SZKI tornacsarnokában szép számú közönség előtt előbb a Gyömrő csapatával találkozott a Pick-Vegaalga. Magabiztos játékkal kezdte a csapat a meccset és az első félidőben nagy előnyre tett szert. A második félidőben túlságosan megnyugodtak a fiúk, amit az ellenfél ki is használt, de szerencsére a végére egyetlen gól előny megmaradt, így 20-19-re nyertek. A második mérkőzésen azt a Gyöngyöst fogadták, aki az előző fordulóban meglepetésre legyőzte a szegedieket. A srácok a visszavágás reményében, elszántan léptek pályára. Az első félidőben most sem volt probléma, szépen játszott a csapat. A második játékrészben jött az újabb rövidzárlat, kapkodóvá és pontatlanná vált a játékuk. Sokat hibáztak védekezésben és támadásban is, így a vendégek örülhettek a 19-15-ös végeredménynek. A szegedi alakulat a csoport harmadik helyén bejutott az országos döntőbe, ahol már a legjobb nyolc csapat között mérkőzik meg a bajnoki címért.

 

 

Nagy Zoltán értékelése:

Mindkét mérkőzést jól kezdtük, és megnyugtató előnyt szereztünk. Túlságosan hamar nyugodtunk meg, és az ellenfeleink ezt könyörtelenül kihasználták. A védekezés, ami eddig erősségünk volt a mai napon teljesen szétesett és támadásban sem találtuk meg a megszokott ritmusunkat. A minimális célunkat teljesítettük, bejutottunk az országos döntőbe, ezért mindenkinek gratulálok. Azért dolgozunk tovább, és még többet, hogy itt minél előkelőbb helyen végezzünk. 

 

A csapat tagjai: 

Hódi Richárd, Szalai Patrik, Csengeri Hunor, Császár Norbert, Kiss Levente, Soós Róbert, Dancsik Barnabás, Csamangó Zsombor, Beszédes Bence, Rea Barnabás, Krivokapic Luka, Molnár Richárd, Zöldi Márton, Míg Tamás, Tótok Adrián, Csóti Kristóf, Noska Szabolcs, Hajdú Bence, Kucsera Balázs

 

Edző: Nagy Zoltán