Pick-Vegaalga: megszorongatták a bajnokesélyest, majd győztek

A Gyermekbajnokság U14-es korosztályában az 1-8. helyéért folyó rájátszás utolsó előtti fordulóját a szegedi Csonka-tornateremben rendezték. A hazai pályán játszó Pick-Vegaalga egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a vasárnapi fordulót, így a hatodik helyről kilenc ponttal várhatja az utolsó veszprémi kört.

 

Hazai környezetben, népes szurkolótábor előtt lépett pályára csapatunk, a Pick-VegaAlga. Az első mérkőzésen a bajnokesélyes Fradit fogadták a Csonka-tornateremben. Végig kiélezett, szoros küzdelemben kétgólos vereséget szenvedtek a mieink. A nap második rangadóját a veszprémi Éles Kézilabda Iskola ellen vívták a szegedi fiúk. Remek védekezéssel, rendkívül okos, taktikus játékkal 24-19-re győztek, és megérdemelten tartották itthon a két pontot. 

 

Nagy Zoltán, a Pick-Vegaalga vezetőedzője: - Nagyon örülök és büszke vagyok csapatomra. Mindkét mérkőzésen betartották a srácok a taktikai utasításokat. Két nagyon kemény és jó meccset játszottunk. Sajnos a Ferencváros ellen volt egy 7-8 perces hullámvölgyünk, amit a nagyon jó fizikumú fővárosiak kíméletlenül kihasználtak. Az ÉKI ellen megmutatta a csapat a jobbik arcát, hogy mire képesek. Végig küzdöttünk, harcoltunk a győzelemért, aminek meg is lett az eredménye. Gratulálok minden játékosomnak. 

 

A Pick-Vegaalga tagjai: Luka Krivokapics, Hódi Richárd, Kucsera Balázs, Csengeri Hunor, Császár Norbert, Zöldi Márton, Kiss Levente, Dancsik Barnabás, Csamangó Zsombor, Rea Barnabás, Soós Róbert, Beszédes Bence, Molnár Richárd, Noska Szabolcs, Tótok Adrián, Míg Tamás.  Vezetőedző: Nagy Zoltán.

 

Eredmények:

Pick-Vegaalga - FTC KN KFT-Allimax 19-21 (7-8)

Éles Kézilabda Iskola - Pick-Vegaalga 19-24 (13-12)