PickBall: 74 gólos meccsel indult a torna

Az utolsó másodpercekig izgalmas mérkőzéssel indult a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatorna az újszegedi sportcsarnokban.

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással a szerb Rakovica és a román Minaur Baia Mare. Utóbbi csapat kezdte jobban a találkozót, az első félidő közepére már négygólos előnyt épített fel. A fizikailag erősebb szerb együttes viszont a szünet előtti pecekre ledolgozta hátrányát, vezetett is, de végül egygólos román előnnyel mehettek pihenőre a felek.

A második játékrész sem hozott lényegesen kevesebb gólt, mint az első, de rendre a románok jártak előrébb. A 48. percben ismét egyenlített a Rakovica, amelyre a Minaur trénere időkéréssel reagált. 33–33-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor viszont jött sorozatban két szerb gól, de ez sem jelentette a végét a mérkőzésnek a romániaiak számára, mivel egyenlítettek.

Az utolsó minutumban mindkét félnek akadt esélye a győzelem megszerzésére, de a szerb kézilabdázó a keresztlécet lőtte telibe, míg a román lövése a szerb kapus kezei között halt el, így döntetlennel ért véget a találkozó.

RK Rakovica (szerb) – Minaur Baia Mare (román) 37–37 (18–19)

– Becsei Dávid –