PickBall: bemutatjuk a Tatran Presovot

Az újszegedi sportcsarnokban csütörtökön és pénteken rendezzük meg a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatornát, amelynek egyik külföldi résztvevője a szlovák Tatran Presov lesz.

A szlovák klubot 1952-ben alapították CSSA Slavery néven. Egy évvel később vették fel a Tatran nevet, majd 1954-ben nyerték meg az első bronzérmüket a csehszlovák bajnokságban.

A Tatran Presov 2001-ben alakult át üzleti társasággá, amely elkerülhetetlen volt a stabil pénzügyi és személyi működéséhez. Azóta a klub első embere Miloslav Chemeliar, akinek regnálása óta a klub felnőtt csapata a szlovák kupát 12-szer, a bajnokságot 14-szer nyerte meg.

Ami pedig a Tatran Presov utánpótlás-nevelését illeti, több éve az elithez tartozik az országban a Szegedre látogató ifjúsági csapat. Az elmúlt idényben történelmi sikert hajtottak végre, mivel pontveszteség nélkül nyerték meg az ifi bajnokságot, amire eddig még nem volt példa. Ezt a sikert Stanislav Kolpak vezetőedzővel érték el. A 2016/17-es idényben is közel volt már ez a teljesítmény, akkor mindössze egy pontot veszítettek az eperjesi fiatalok, ami a második helyhez volt elég a tabellán.

– Becsei Dávid –