PickBall: erőfelmérő az U12-eseknek


Idén már negyedszer rendezi meg a PICK Szeged a PickBall utánpótlástornát, amelynek ezúttal az U12-es csapatok lesznek a főszereplői. Hat együttessel, két helyszínen rendezzük meg a kupát, amelyen klubunkat Teimel Róbert tanítványai képviselik.

– Határozottan jó kezdeményezésnek tartom a torna megrendezését a klubunk részéről, mert így részt vehetünk egy kiváló erőfelmérőn. A Gyermekbajnokságban nem mindig találkozunk hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatokkal, valamint csak havonta két mérkőzést játszunk egy hétvégén, pedig ebben a korosztályban az edzések mellett a mérkőzések még fontosabb szerepet töltenek be. Ami a szombati ellenfeleket illeti, a Békéssel és a Kecskeméttel már játszottunk. Előbbinél általában jobb eredményt szoktunk elérni, míg utóbbi ellen látszik a fejlődésünk, mivel a kilencgólos első vereség után legutóbb már csak néggyel kaptunk ki. A Veszprémet nem kell bemutatni utánpótlásszinten sem, de a Szigetszentmiklós és az FTC is jó teljesítményre képes. Azt remélem ettől a tornától, hogy az edzésen gyakorolt dolgok majd visszaköszönnek, valamint sokat küzdünk és futunk. Ha ezek meglesznek, meglátjuk, hogy milyen eredményt lehet velük elérni – árulta el várakozásait a PickBall U12-es kupával kapcsolatban Teimel Róbert, a PICK Szeged edzője.

A hat csapat két hármas csoportban küzd majd meg egymással szombaton 10 órától. Az A csoport találkozót az újszegedi sportcsarnokban, a B csoportét pedig a Csonka János Szakközépiskola tornatermében tartjuk, míg a helyosztók előbbi helyszínen lesznek majd 14.30-tól.

A csoport: PICK Szeged, Szigetszentmiklósi KSK, Telekom Veszprém,

B csoport: Békés-Drén KC, Kecskeméti Sportiskola, Ferencváros

– Becsei Dávid –