PickBall: a Ferencváros tükörsimán jutott a döntőbe

A eddigi legsimább mérkőzésen a Ferencváros jutott be elsőként a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatorna fináljéjába, miután 44–28-ra legyőzte a szerb RK Rakovicát.

Rendkívül koncentráltan, ennek megfelelően 4–0-val kezdett a Ferencváros a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatorna első elődöntőjében a szerb Rakovica ellen, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. Nem igazán tudtak rápörögni a meccsre a szerb játékosok, így a 10. percben már 9–3 állt az eredményjelzőn. Jól muzsikált a zöldmezesek fala, sokszor lövésig sem jutott el a Rakovica, ehhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy legjobb játékosuk ma már nem öltözött át. Az első játékrész utolsó harmadába lépve már 18–9-re vezetett a Fradi, míg a 22. percben már kialakult a tízgólos különbség (21–11). Rengeteg lerohanást vezényelt a magyar együttes, ennek megfelelően 25–14-gyel mehettek szünetre a felek.

Bár némiképp visszább vett a tempón a Ferencváros a második félidőben, míg a Rakovicának akadtak szép megmozdulásai, az eredményjelzőre ez igazán nem ült ki. A fővárosi alakulat a torna legnagyobb különbségű győzelmét aratta a szerb együttes ellen, mivel utóbbinak sokszor még szerencséje sem volt: üres kapu mellé csorgó labdák, temérdek kapufa jellemezte a ziccereiket, így a Fradi jutott elsőként a döntőbe a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatornán.

Ferencváros – RK Rakovica (25–14)

Gólszerzők: Lukács 6, Ónodi 6, Szabados 5, Musztács 4, Tóth 3, Parzer 3, Prainer 3, Morvai 3, Imre 3, Jenei 3, Burony 2, Karsai 2, Kiss 1, ill. Djorgyevics 7, Popovics 6, Djurovics 5, Buncsics 5, Jovanovics 3, Veszelinovics 2.

– Becsei Dávid –