PickBall: jobban bírta a végét a Fradi, kikapott a PICK

Közel ötven percig uralta a PICK Szeged ifjúsági csapata a Ferencváros elleni találkozót a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatornán, azonban a fővárosiak az utolsó minutumokban megfordították az állást és egygólos győzelmet arattak.

Jól kezdtek Velky Péter tanítványai a fehér mezes Fradi ellen, jobban kézilabdázva négygólos előnyt építettek fel a szünetre. A második játékrész is hasonló mederben indult, azonban hamarosan felzárkózásba kezdett az FTC. Egyre több hiba csúszott a szegedi támadásokba, az 50. perc környékén 24–21-nél csak Marczika Barnabás kapuson múlott, hogy nem tüntette el az eredményjelzőről már akkor a különbséget a budapesti csapat. A 17 éves hálóőr a kispadról beszállva két hétméterest is megfogott. Az 57. percben átvette a vezetést az FTC-Pensio, amelyet taktikusan játszva megtartott, így egygólos győzelemmel kezdett a PICK Szeged ifjúsági csapata ellen az A csoportban.

A szegedi fiúkra ma még egy mérkőzés vár, 17.30-tól a szlovák Tatran Presov ellen lépnek pályára az újszegedi sportcsarnokban. A kétnapos torna összes találkozója ingyen megtekinthető.

PICK Szeged – Ferencváros 26–27 (19–15)
Gólszerzők: Lőrincz 6, Bajusz B. 4, Tőkés 4, Csíki R. 4, Nagy B. 6, Oltványi 3, Csíki Cs. 1, Kurai 1, ill. Musztács 5, Imre 4, Prainer 4, Ónosi 3, Parzer 2, Karai 2, Kiss 2, Lukács 2, Morvai 1, Jenei 1, Szabados 1.

– Becsei Dávid –