PickBall-kupa: vasárnap az U11-esek tornájával folytatjuk

A 2017-ben életre hívott PickBall utánpótlás tornasorozat tizenegyedik kupáját rendezzük meg vasárnap. Hat csapat száll versenybe két hármas csoportban az U11-esek között.

 

Klubunkat két együttes képviseli a vasárnapi PickBall-kupán. Az újszegedi sportcsarnokban és a Csonka-tornateremben lesznek a csoportmérkőzések, a helyosztókat előbbiben rendezzük majd. A torna 9 órakor kezdődik, a döntőn 15.30-kor indul majd útjára a labda.

 

Az egynapos esemény előtt a két résztvevő szegedi csapat edzőjét, Bucsányi Ibolyát és Goór Róbertet kérdeztük.

 

Nagyon várják már a fiúk a vasárnapot, pláne, hogy tavaly nyertek a PickBallon a saját korosztályukban. Csoportellenfeleinket jól ismerjük, a Debrecent tavaly kétszer is legyőztük, míg a Békés mindig nagy és nehéz ellenfél számunkra, remélem, nem ijedünk meg tőlük. A célunk, hogy minél később játszunk majd az újszegedi sportcsarnokban, mert az azt jelentené, hogy jó helyezést érünk el – nyilatkozta Bucsányi Ibolya, a PICK Szeged II. edzője.

 

Egy ilyen torna mindig a gyerekek javát szolgálja, mert minél több meccset játszanak, annál előrébb vannak. Mivel a saját korosztályunk csapatai ellen kell majd kézilabdáznunk, így felmérhetjük, hogy hol tart a munkánk pontosan. Nagyon fontos, hogy minél többször pályára lépjünk és sikerélmény érje a srácokat, remélem, ez sem marad el vasárnap. Örülök, hogy ilyen meccseket rendeznek Szegeden – vélekedett Goór Róbert, a PICK Szeged I. edzője.

 

Csoportbeosztás, A csoport: Békés-Drén KC, Debreceni Sportiskola, PICK Szeged II. B csoport: FKSE-Algyő, Ferencváros, PICK Szeged I.

 

– Becsei Dávid –