PickBall: legyőztük a Presovot, bejutott a PICK az elődöntőbe

Magabiztos győzelmet aratott a szlovák Tatran Presov ellen, így az A csoport második helyén bejutott a holnap délelőtti elődöntőbe a PICK Szeged a II. PickBall Extra ifi kézilabdakupán az újszegedi sportcsarnokban.

Szegedi gólokkal indult a torna első napjának utolsó mérkőzése, de a Tatran Presov jól tartotta magát. Bő negyedóra játékot követően kétgólos előnybe kerültek a szlovákok, ezután viszont összébb állt a szegedi fal, amelynek jobb védekezés és gyors PICK-gólok lettek az eredményei. Ennek köszönhetően állandósult az egy-két találatnyi hazai előny, majd a szünetre alakult ki a legnagyobb különbség, 19–15-ös vezetéssel futhattunk le az öltözőbe.

Nem termett viszont már babér a Presovnak a második játékrészben, mivel a PICK rengeteg gyors góllal szétbontotta a védekezését. Az első harminc percbéli négygólos előnyhöz további hatot rakott hozzá a Velky-csapat, így 39–29-es győzelemmel bejutott a torna holnapi elődöntőjébe, ahol a Veszprémmel találkozik 10.30-kor.

Tatran Presov – PICK Szeged 29–39 (15–19)
Gólszerzők:
Demcak 6,Magdolin 5, Ilmik 5, Fech 4, Schnierer 4, Sulka 1, Podrack 2, Ilmec 1, Tasik 1, ill. Tőkés 8, Rea 7, Nagy B. 6, Bagi 5, Lőrincz 3, Oltványi 3, Csíki Cs. 2, Csíki R. 2, Becski 2, Bajusz B. 1.

– Becsei Dávid –