PickBall: óriási izgalmak, a Veszprém juttott döntőbe a Szeged ellen

Óriási izgalmak végén a Telekom Veszprém nyert 20–19-re, és jutott be a II. PickBall Extra Ifi kézilabdatorna második elődöntőjéből a fináléba a PICK Szeged ellen.

Egyértelműen a Veszprém kezdte jobban a mérkőzést. Pontosabb védekezés és támadás jellemezte a bakonyiakat, így a PICK Szeged edzője, Velky Péter 7–4-nél kért időt. Számottevő változás nem történt az eredményen ezután, a 21. minutumban Tombor Csaba is megához hívta tanítványait 8–5-nél. Két gyors veszprémi találat követte ezt, majd a Szeged válaszolt kétszer, így az állandósult háromgólos különbséggel mehettek szünetre a csapatok.

Kiválóan indult a második félidő a PICK Szeged számára, kíméletlenül kihasználtuk a veszprémi hibákat, így a 37. percben 11–11-nél kértek időt a vendégek. Ekkor még nem sikerült átvenni a vezetést, azonban Marczika védése után lerohanásból Lőrincz Marcell talált be, így már mi vezettünk 14–13-ra a 44. percben. Rea jó döntései okán tovább két találatot jegyeztünk, így már háromgólos előnyünknél kértek időt ismét a veszprémiek. Szegedi pillanatok voltak ezek, sugárzott a magabiztosság mindenegyes játékosról, az 56. percre viszont elfogyott az előny, egyenlített a Veszprém (18–18). Óriási izgalmak következtek, az utolsó 20 másodpercben ismét egalizáltunk, de négy másodperccel a vége előtt egy sikeres átlövéssel megszerezte a győzelmet a Veszprém, a szegedi félpályás próbálkozás pedig a vendégkapus kezei között kötött ki.

Ezzel kialakult a döntő és a bronzmeccs párosítása, 13.30-tól a PICK a Rakovica ellen a bronzéremért, 15 órától a Veszprém a Ferencváros ellen az aranyért száll harcba.

Telekom Veszprém – PICK Szeged 20–19 (10–7)
Gólszerzők:
Czeglédy 6, Melnyicsuk 3, Szrnka 3, Wiczián 2, Bakos 2, Bendicsek 1, Markovics 1, Marosi 1, Pápai 1, ill. Nagy B. 5, Lőrincz 4, Tőkés 3, Csíki R. 3, Rea 2, Csíki Cs. 1, Bagi 1.

– Becsei Dávid –