PickBall: a tizedik kupát a PICK Szeged nyerte

 Jubileumi PickBall-kupát tartottunk szombaton az U12-esek számára. Tizedszer rendeztük meg tornasorozatunkat, amelyet a PICK Szeged nyert meg a Békés-Drén KC elleni döntőben. Teimel Róbert edző tanítványai 18–17-re diadalmaskodtak 10–7-es félidei eredmény után.

Gratulálok a srácoknak a győzelemhez – kezdte a torna értékelését Teimel Róbert –, helyén volt a szívük a döntőben. Az első két mérkőzés rávezetés volt a Békésre. Fokozatosan játszottunk jobban és nehezebb ellenfelekkel. Az egygólos győzelem a fináléban azt mutatja, hogy helyén volt a szívük a fiúknak. Remélem, hogy tanulnak belőle, hogy nem szabad idő előtt elhinni, hogy győztünk, hiába vezetünk négy-öt góllal a találkozó vége előtt öt-hat perccel. Sok olyan dolgot láttam a torna folyamán a pályán, amiket az edzéseken gyakorlunk. Abban viszont fejlődnünk kell, hogy ne csak akkor legyen ez, amikor szólok a srácoknak. Az évek során ennek egy automatikus folyamattá kell válniuk, hogy ne csak akkor játszanak bizonyos figurákat, amikor azt bemondom. Gratulálok Széll Rolandnak, aki csapatunkból a torna legjobb kapusának választották meg – nyilatkozta Teimel Róbert, a PickBall-kupagyőztes PICK Szeged edzője.

A torna végeredménye: 1. PICK Szeged, 2. Békés-Drén KC, 3. Kecskeméti Sportiskola, 4. Telekom Veszprém, 5. Ferencváros, 6. Szigetszentmiklósi KSK.

A torna különdíjasai, legjobb kapus: Széll Roland (PICK Szeged) A legjobb játékos: Görög Ádám (Kecskeméti Sportiskola). Gólkirály: Nagy Ádám (Telekom Veszprém).

A tornáról készült óriás galériánk ide kattintva érhető el.

– Becsei Dávid –