PickBall U11: lendületből aranyérmet szereztünk

Az U13-asok után az U11-es korosztály is pályára lépett az elmúlt hétvégén a PickBall-kupán. Kisebbeknél két csapatunk is érdekelt volt, a tornát Mandl Alíce tanítványai nyerték meg, míg Bucsányi Ibolya fiataljai a negyedik helyen végeztek.

A PICK SZEGED I. a csoportmeccsek során 18–10-re legyőzték a Veszprémet, de a Kecskemét ellen is rendkívül magabiztosan gyűjtötték be a két pontot, így a döntőben a másik trió győztesével, a Békéssel találkoztak. Bucsányi Ibolya csapata a békésiektől vereséget szenvedett, azonban a Székely Kézilabda Akadémiát legyőzte, így a bronzéremért játszhatott, amelyet végül a Veszprém szerzett meg. A fináléban viszont ismét szegedi sikernek örülhettünk, mivel a Mandl-fiúk 22–16-ra nyertek a Békés ellen.

Természetesen az érmeket, különdíjakat és ajándékcsomagokat most is a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatának játékosa adta át. Herbert Gábor utánpótlás szakmai igazgató segítője Nagy Martin volt.

– A csapatom számára a negyedik helyen ezen a tornán teljesen reális – kezdte az értékelést Bucsányi Ibolya, PICK SZEGED II. trénere –, mert a fiúk többsége U10-es korosztályú. Nagyot küzdöttek, a Békés és a Veszprém ellen is sokáig tartottuk magunkat, majd végül elbizonytalanodtunk. Összességében pedig elégedett vagy a tornán nyújtott teljesítményével a fiúknak – zárta az összegzést.

– Nagyon örültem, hogy a fiúk összeszokottan kézilabdáztak ezen a hétvégén, és azt csinálták a pályán, amit kértem tőlük. Tudatosan fejezték be a támadásokat, lendületet vettünk az első meccsünkön, ami a PickBall-kupa végéig kitartott. Ennek köszönhetően is tudtuk megnyerni a finálét, remélem ezen a hétvégén a debreceni Főnix-kupát hasonlóan jó teljesítménnyel zárjuk – fogadkozott Mandl Alice edző.

A torna végeredménye:

U11: 1. PICK SZEGED I., II. Békés-Drén KC, 3. Telekom Veszprém, 4. PICK SZEGED II., 5. Kecskemét, 6. Székely Kézilabda Akadémia.

Különdíjasok, gólkirály: Házi Imre András (Kecskeméti Junior) és Szabó Ákos (Békés-Drén KC) 17 góllal. A legjobb játékos: Schmidt Ádám (Telekom Veszprém), a legjobb kapus Oltványi Levente (PICK SZEGED I.) lett.

A torna főtámogatója: a Decathlon.

Támogatók: Coop Szeged Zrt., Pick Szeged Zrt.

Médiatámogatók: Délmagyarország, Rádió 88, Szeged VTV

A PICK SZEGED Utánpótlás támogatója a KÉSZ.

Cikk: Becsei Dávid

Fotók: Faragó Imre