PickBall U12- Ismerjünk meg újabb három szereplő csapatot

A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályában 7 fiú és 4 lánycsoport mellett még van egy előkészítő, ovis csoportunk is, összesen több mint 200 fiatal játékosunknak van versenyengedélye - adott tájékoztatást Vazul Zsolt, a Sportiskola kézilabda szakosztályának vezetője és a fiú U12-es csapat edzője.

A szakosztályon belül 5 éves kortól 17 éves korukig játszanak a fiatalok a korosztályos csapatokban. Az 5-6 éves korú gyerekek előkészítő csoportban edzenek, a versenyzés 7 éves korban kezdődik és serdülőkorig (U16) bezárólag versenyeztetik a csapatokat. 14 csapatunk versenyzik a Gyermek- és Kisiskolás Bajnokságban és 3 csapatunk indult az Országos Serdülő Bajnokságban.

Jelenlegi fiú U12-es csapatunk tavaly U11-es fiú csapatként szerepelt a tavalyi U12-es Gyermek bajnokságban és az országos elődöntőig menetelt, itt a 4. helyen végzett.

A 2017/2018-as Gyermekbajnokságban csapatunk elindult az U14-es bajnokság II. osztályában, ahol jelenleg a 6. helyen áll, viszont az U12-es bajnokságban 8 mérkőzésen 8 győzelmet aratott.

Kupák 2017:

-          1. hely Pickball – Szeged

-          3. hely Pünkösd Kupa – Kecel

-          1. hely – I. KESI kupa - Kecskemét

-          4. hely Mátra Kupa – Gyöngyös

Kupák 2018:

-          1. hely - Ózd

-          1. hely KESI Kupa –Kecskemét

-          4. hely Főnix Kupa – Debrecen

 

FTC KN KFT

Mórocz Zsolt az U12 edzője csapatáról a következőket nyilatkozta:

Ezzel a csapattal most már 4 éve van szerencsém együtt dolgozni. Nagyon hajtós és jó szellemű társaság. Van bennük a kézilabda iránt alázat és fogékonyak az új dolgokra is! Sok szép eredményt értünk már el a régióban, a dobogós helyezések valamelyikét szoktuk megszerezni! Remélem,  jó pár gyerkőc el jut majd az első osztályba kézilabdázni vagy akár a válogatott kapuján is kopogtathatnak majd!

 

Békés - Drén KC

Békés városában 1958 őszén jelent meg elsőnek egyleti szinten a kézilabdázás. Azóta már minden osztályban szerepelt. 2008/2009-es szezontól kezdve a békési csapat már a NBI/B keleti csoportjában szerepel.  Az utánpótlás terén óvodás kortól középiskolás korig minden korosztályban foglalkoztatunk gyerekeket. Az elmúlt években több korosztályos csapatunk is országos döntőig jutott.

A csapat létszáma 13 fő. A csapat felét korosztályos (2005-ös) játékosok alkotják (7 fő), a többi játékos egy évvel fiatalabb, de már az U12-es csapatunkban is játéklehetőséghez jutnak.

A csapat edzője: Gazsó György, aki már ötödik éve foglalkozik a csapattal.