Sikerek a Pick U12 korosztály házatáján

 

Az elmúlt hét végén a gyermekbajnokság U12-es korcsoportjában a Pick Szeged I-es számú csapata a csoportjában a még szintén 100 %-os teljesítményű ellenfeleivel mérkőzött. A meccsek végkimenetele erősen befolyásolta a csoportból való továbbjutás kérdését, mivel a régió felsőházába a csoport első két helyén végzett csapat juthat.

 

Az első mérkőzést a Soltvadkert csapata ellen játszottuk. Már a mérkőzés elején koncentrált védekezéssel és az abból való hatékony gyors indításokkal sikerült nagyobb előnyt kiharcolni. A csapat végig motiváltan küzdött és fölényes győzelmet aratott.

 

A másik mérkőzésen az a Kiskunhalas volt a szegediek ellenfele, aki a ki-ki mérkőzésen 1 góllal tudott nyerni a Soltvadkert ellen. Bár a győzelem itt sem forgott veszélyben, a mérkőzésen mutatott játék kevésbé volt hatékony, mint az előző mérkőzésen.

 

Eredmények:

 

Pick Szeged I.-Soltvadkerti KUSE  31-8

Pick Szeged I.-Kiskunhalas UKSC  27-16

Soltvadkerti KUSE-Kiskunhalas UKSC  14-15

 

Így a csapat továbbra is tartva 100 %-os mérlegét vezeti a csoportját és a továbbjutó, első helyen áll.

 

A csapat tagjai: Biczók Márk, Tóth J. Rómeó, Mikuska Milán, Budai Barnabás, Szűcs Péter, Rácz Bendegúz, Fekete Gellért, Boróczky Botond, Judik Simon, Halász Henrik, Tokodi Dominik, Vojnár Dániel, Üveges Gergő, Szűcs Balázs, Fogarasi Márk, Záhonyi Botond.

 

Serfőző Zsolt edző: Kezd formálódni a csapat játéka, ami a kreativitásban is már megmutatkozott. Próbáltam téthelyzetben is több játékost kipróbálni, akik több-kevesebb sikerrel meg is oldották a feladatukat. Ahogy az eredményből is látszik, a csoportban nincs hasonló képességű csapat, így nehéz a motivációs szintet fenntartani. A bajnokság lebonyolítása miatt folyamatosan bővül a versenyeztetés szintje, így az országosan jobb, erősebb csapatokkal csak később fogunk találkozni. Nagyon jó korosztálya ez az egyesületnek, amelyet a magyarországi fiú együttesek közül egyedüli győztesként a Cell Kupa megnyerése is bizonyított. Szeretnénk, ha a felkészülés és a jelenlegi versenyeztetési rendszer mellett többet tudnánk - más csapatokhoz hasonlóan - olyan korosztályos tornákon részt venni, ahol a hasonló erősségű csapatok ellen versenyezve tovább tudnánk fejlődni. Sajnos erre szeptember-október-november hónapban nem volt lehetőségünk. Bízom benne, hogy a későbbiekben erre sor kerülhet, mert a srácok nagyon várják.