U12: bronzéremmel zártuk az országos döntőt

A Pick Szeged I. U12-es csapata bronzéremmel zárta az országos döntőt és a 2016/17-es szezont.

Jó előjelekkel indultak a szegediek az elmúlt hétvégén szigetszentmiklósi országos döntőre, hiszen az odáig vezető úton minden ellenfelüket legyőzték. A döntőt nyolc csapat részvételével tartották, ahol két négyes csoportot alakítottak ki.

A csoportküzdelmek során már erős ellenfelek vártak Serfőző Zsolt tanítványaira, akik sorozatban vették a nem éppen könnyű akadályokat. A pénteki két győzelmet követően szombaton délelőtt is nyertek, a debreceniek sem tudták megállítani a csapatot. Szombat délután az elődöntőben a Gyöngyös várt a mieinkre. Jól kezdődött a mérkőzés, 3-1-re is vezettük, amikor érthetetlen rövidzárlat miatt folyamatosan rossz megoldást választottak a szegedi fiatalok, így az ellenfél már hat góllal is vezetni tudott. Hosszú hajrát nyitott a Pick Szeged, és a mérkőzés vége előtt egy perccel már csak egy találat volt az ellenfél előnye. Az utolsó 20 másodpercre emberfogásra jöttünk ki, labdát szereztünk, de az utolsó passz sikertelen volt, így minimális vereséget szenvedtünk.

A bronzmérkőzésre újra összekapta magát a Pick Szeged, és a PLER-t magabiztosan legyőzve megszerezték a harmadik helyet.

Különdíjat kapott: Budai Barnabás és Mikuska Milán.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:
Pick Szeged - Budapesti Honvéd SE  32-21
Pick Szeged - Győri FKKA   26-18
Pick Szeged - Debreceni SC-SI   25-21

Elődöntő:
Pick Szeged - Gyöngyösi KK  23-24

Bronzmérkőzés:
Pick Szeged - Kézi UP PLER  25-19

A bronzérmet szerzett csapat tagjai: Biczók Márk, Boróczky Botond, Budai Barnabás, Fekete Gellért, Fogarasi Márk, Halász Henrik, Judik Simon, Magos-Dóra Márton, Mikuska Milán, Rácz Bendegúz, Szabadi János, Szabó Kende, Szűcs Balázs, Szűcs Péter, Tóth J. Rómeó, Üveges Gergő, Vojnár Dániel, Vojnár Péter, Záhonyi Botond. Edző: Serfőző Zsolt.

Serfőző Zsolt, a Pick Szeged edzője: - Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet, hiszen szezon előtt bárki elfogadta volna ezt az eredményt, azonban egy 20 perces üresjáratunk miatt meg kellett elégednünk a harmadik hellyel. Ez is szép teljesítmény, mert az egyesület utánpótlás csapatai közül a serdülőkhöz hasonlóan mi értük el a legjobb eredmény. Fontos megjegyezni, hogy ezt mindössze egy év közös munkával értük el. Ötvenhét tétmérkőzésből ötvenhatról győztesen vonultunk le, azt hiszem ez mindent elmond. Sikerült egy olyan stílust kialakítanunk a játékban, amelyet az ellenfeleink nem tudtak lekövetni, így véleményem szerint ebben az évben sikerült az ország legjobb csapatává válni. Az év során megszerzett öt kupaarany mellé ezúttal bronzérmet szereztünk, de így is elégedettek vagyunk. Büszkén távozom a klubtól, és további sikereket kívánok mindenkinek!