U12: összeszedettség jellemezte a fordulót

Az elmúlt hétvégén a Gyermekbajnokság U12-es korosztályában szereplő együtteseink Békésen léptek pályára. Több csapatunk is hiányosan állt fel, de edzőink elégedetten értékeltek a mérkőzéseket követően.

Eredmények:

Békéscsaba DKSE – PICK SZEGED I. 23–19

PICK SZEGED III. – Békéscsaba DKSE 13–25

Békés-Drén KC I. – PICK SZEGED I. 20–17

PICK SZEGED II. – Kondorosi KK 39–7

Békés-Drén KC I. – PICK SZEGED III. 24–15

Békés-Drén KC II. – PICK SZEGED II. 12–27

Miklós Melinda, a PICK SZEGED I. edzője: – Sérülések és betegségek miatt csupán kilenc játékossal tudtunk elutazni erre a fordulóra, amely létszám az első mérkőzés után tovább fogyatkozott. A fiúk ennek ellenére derekasan helytálltak. A Békéscsaba ellen csak egy kis szerencse, a Békés erősebbik gárdája ellen pedig önbizalom hiányzott a még szorosabb eredményhez, vagy az esetleges győzelemhez. Vannak bosszantó hibák és gyönyörű megoldások egyaránt, a korosztálynak megfelelően. Büszke vagyok a játékosaimra!

Bucsányi Ibolya, a PICK SZEGED edzője: – Az egész fordulót az összeszedettség jellemezte. Az első mérkőzésen a Kondoros nem tudott nagy ellenállást tanúsítani velünk szemben, így jelentős különbséget alakítottunk ki a mérkőzés végére. A második találkozón végre leküzdöttük a pszichológiai félelmünket, és nem ijedtünk meg már a csapat nevétől. Remek védekezéssel, kapusteljesítményekkel és dinamikus, pontos támadásszervezésekkel felőröltük a mindig magabiztos és remek játékot mutató ellenfelünket. Hatalmas gratuláció a fiúknak a hétvégi teljesítményükért, de fontos, hogy két lábbal a talajon maradjunk!

Mandl Alice, a PICK SZGED III. edzője: – Nagy kihívást jelentett számunkra a békési forduló, mivel öt játékosunk nem tudott velünk tartani. Két olyan mérkőzés várt ránk, ahol idősebb korosztályban a legerősebb csapatokkal kellett megküzdenünk. Az első meccsen feszültebben, a másodikon felszabadultabban játszottak a fiúk. Ekkor szép egyéni megoldásokat, attraktív páros kapcsolatokat és bámulatos védekezést mutattak be. Nagyon büszke vagyok a fiúkra.

Fiataljaink május 11-én Csongrád lépnek majd pályára.

– Becsei Dávid –

Korosztály: