U14-es I. osztály: hazai pályán nyertünk két meccset

Hazai környezetben, az újszegedi sportcsarnokban két győzelemmel zárta Balda Ákos edző csapata a Gyermekbajnokság U14-es korosztályának I. osztályú, A csoportos második fordulóját a Békés és a Balmazújváros ellen.

Békés-Drén KC – PICK SZEGED 18–23 (8–13)

A szegedi gólszerzők: Janecskó 5, Csupor 4, Bakó 3, Német 3, Laluska 3, Kucsera 1, Szőllősy 1, Pácza 1, Nagy 1, Szőnyi 1.

PICK SZEGED – Balmazújvárosi KK 32–23 (14–13)

A szegedi gólszerzők: Szőnyi 6, Janecskó 5, Laluska 4, Bakó 4, Csengeri 3, Nyíri 3, Herbert 3, Szőllősy 2, Szögi 1, Molnár 1.

Balda Ákos, a PICK SZEGED edzője: – A megbeszélteket betartva, fegyelmezett játékkal győztük le a Békést. Egymást segítve jól védekeztek a fiúk, amelyhez jó kapusteljesítmény párosult. Az első félidőben felépített ötgólos előnyünket megtartottuk. Örülök, hogy jó találkozón sikerült megszereznünk a két pontot. Második meccsünkön a Balmazújváros ellen harminc percig nyögvenyelősen kézilabdáztunk, majd az utolsó tíz minutumban a valós tudásunkat adva megérdemelten nyertünk. Jobban örülnék, ha ez a harminc-tíz perc megfordulna, és időt játszana úgy a csapat, ahogyan valójában tud. Gratulálok!

A korosztály következő fordulóját Gyöngyösön rendezik, október 19-én Balda Ákos tanítványai a házigazda mellett a Kecskeméti Sporiskola ellen lép pályára.

– Becsei Dávid –