U14-es I. osztály: kúsztunk-másztunk minden labdáért

Balmazújvárosban két sikerrel indították Balda Ákos tanítványai a Gyermekbajnokság U14-es I. osztályát, miután a Gyöngyöst és a Gyömrőt legyőzték.

Gyöngyösi KK – PICK SZEGED 23–29 (9–12)

A szegedi gólszerzők: Bakó 6, Nagy B. 6, Csengeri 5, Szőllősy 3, Janecskó 3, Szőnyi 2, Pácza 2, Herbert 1, Kiss L. 1.

PICK SZEGED – Gyömrői Kézilabda Akadémia 27–25 (13–11)

A szegedi gólszerzők: Janecskó 6, Bakó 5, Csengeri 4, Szőnyi 4, Pácza 2, Herbert 2, Szőllősy 2, Kucsera 1, Kiss L. 1.

A PICK SZEGED tagjai: Áncsán Barnabás, Beslity Donát, Kovács Bence Máté, Miklós Csongor Márton, Szőllősy Tamás, Pácza Dániel, Bakó Bálint, Herbert Benedek Ádám, Janecskó Alex, Csengeri Botond, Kiss Levente, Kucsera Máté, Csupor Albert Dezső, Nyíri Márk, Nagy Botond, Szőnyi Zalán. Edző: Balda Ákos.

Balda Ákos: – A Gyöngyös ellen végig vezetve nyertünk. Az első félidőben már ötgólos előnyben is játszottunk, plusz szünetre hárommal mehettünk. A második játékrészben 26–19-nél mutatta az eredményjelző a legnagyobb különbséget, végül hatgólos sikert arattunk. A második találkozónkon a Gyömrő ellen is magabiztosan vezettünk az első húsz percben öt találattal, de sajnos ismét megengedtük az ellenfélnek a felzárkózást, így pihenőre 13–11-gyel mentünk. A második félidőbe tizenötödik minutumáig mi kézilabdáztunk előnyben, majd az ellenfél átvette a vezetést. Az utolsó öt percet egymásért harcolva 5–2-re megnyertük, így fordítottunk. Kúsztunk-másztunk minden labdáért, és olyan küzdést mutatott be a csapat, amit szeretnék látni a jövőben is, és nem csak pár perc erejéig. Gratulálok a fiúknak a két nyert meccshez.

A bajnokság második fordulójának házigazdái leszünk az újszegedi sportcsarnokban. Október 6-án 10 órától a Békéssel, 15 órától a Balmazújvárossal játszik a Balda-csapat.

– Becsei Dávid –

Korosztály: