Újabb PickBall tornák következnek

Folytatjuk áprilisban a hagyományteremtő PickBall utánpótlás tornasorozatunkat. Januárban az U10-esekkel indítottuk az eseményt, most a 13 és 11 évesek következnek. Ennek apropóján a MOL-Pick Szeged vezetőedzőjét és szakmai igazgatóját, Juan Carlos Pastort kérdeztük meg a fiatalok versenyeztetésének fontosságáról.

– Már a 11-13 éveseknél is fontosnak tartom, hogy ilyen tornákon vegyenek részt, megtapasztalják a tétmérkőzések világát – kezdte a beszélgetést Pastor.

– Fontos, hogy versenyezzenek a fair play szellemében, mivel, ha egész héten edzenek, ki kell próbálniuk magukat éles helyzetben. Van olyan játékos, aki kimagaslóan játszik tét nélküli találkozókon, míg ha eredményt kell nyújtani, rossz teljesítményt mutat.

A spanyol szakember természetesen a rossz teljesítmény miértjét is megválaszolta.

– A fiatal játékosok nem tanulnak meg éles helyzetben versenyezni. Akárcsak az élet, a sport is egy verseny, amit el kell sajátítaniuk. Emiatt nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen tornákon pályára lépjenek már fiatalon. Itt tudják megtanulni, hogyan kell eredményesen átültetni az edzéseken elsajátított dolgokat éles helyzetbe.

A spanyol férfi kézilabda-válogatottal 2005-ben világbajnoki címet nyerő edző elmondta, hogy a PickBall tornákhoz hasonló egynapos eseményeken szintén jó alkalom mutatkozik arra, hogy a fiatalok fejlesszék a viselkedésüket.

– Spanyolországban nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyének technikai és taktikai képzésére. Olyan gyakorlatokat végeznek, amelyben a játékosoknak döntéseket kell hozniuk. Miért azt a döntést kell hoznia és mikor? Ezt tanulják meg ott hangsúlyosan – zárta az interjút Juan Carlos Pastor.

A PickBall utánpótlás tornasorozat következő eseményét április 2-án, vasárnap rendezzük a Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola tornatermében, ahol az U13-as korosztály csapatai lépnek pályára.

A PickBall U13-as tornán az alábbi csapatok mérik össze erejüket:

  • FTC KN KFT-Allimax
  • RK. Potisje Pletex Ada (Szerbia)
  • Budapest Honvéd SE
  • Csurgói KK
  • Óbudai Kézilabda Sportiskola
  • A házigazda: A Pick Szeged I.-U13-as csapata, Herbert Gábor irányításával

Egy héttel később, április 9-én az U11-esek népesítik majd be az újszegedi sportcsarnok játékterét.

 

A torna kiemelt támogatója a Pizzamonster.

További támogatók: Pick Szeged Zrt, Auchan, Decathlon, Sport és Fürdők Kft., Balázs Szálló, Délmagyarország, Rádió88.

 

–Becsei Dávid–