vasárnap PickBall kupa- Ismerjük meg a pályára lépő csapatokat I. rész

 

Potisje Pletex- Ada U13 (Szerbia)

Az adai férfi kézilabda klub 60 évvel ezelőtt alakult.

A felnőtt csapatunk jelenleg másodosztályban szerepel, ezen kívül 2 utánpótlás csapat versenyez a gyermekbajnokságban, U14 (2002) és U12 (2004). Szerbiában egyik évben rendeznek bajnokságot a páros évben születetteknek és következő évben pedig a páratlan évfolyamnak. Így idén idősebb korosztályban kellett indulnunk az U13-as csapattal, ahol jelenleg 5 forduló után, 12 indulóból a 4. helyet foglaljuk el a tabellán. Tavaly 2. helyezést értünk el a vajdasági bajnokságban, majd az országos döntőben 5. helyezést szereztük megIrányító játékosunkat választották az országos döntő legjobb játékosának. Az idei válogató tornán jobb és bal szélsőnket is beválogatták a gyermekbajnokság legjobb csapatába.

Minden évben Adán megrendezésre kerülő Nemzetközi Mikulás Kupán 2016-ban első helyezést ért el a csapat a 6 induló közül, idén pedig másodikak lettünk, a Pick Szeged csapata mögött. Az U13-as csapat edzője Rákos Zsuzsa.

 

Ferencvárosi Torna Club

U13-as csapatunk a korosztály kiírás miatt, a Kisiskolás bajnokságban az U14, Adorján csoportjában indult az idei szezonban.  Alapszakasz  második helyén végzett, és a felsőházba került.

Kende Péter edző célként a fejlődést, a felkészülést tűzte ki csapatának a jövő évi U14-es kiemelt bajnokságra. Kende Péter irányításával tavaly országos III. helyet ért el a csapat.

 

 

http://utanpotlas.pickhandball.hu/galeria/2017-03-28/vasarnap-pickball-k...