Velky Péter: ha összekovácsolódik a csapat, jól működik majd

Ifjúsági I. osztályban érdekelt csapatunk a 2017/18-as idényt a harmadik helyen zárta. Hamarosan kezdődik a bajnokság, előtte azonban még többek között a II. PickBall Extra Ifi Kézilabdatornán is pályára lépnek Velky Péter tanítványai. A csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az újjáalakuló csapat felkészüléséről és a hazai rendezésű tornáról.

– Hogy halad a felkészülésetek?

– Jól haladunk, holnap játszuk az első edzőmeccseinket. Kecelen először a Szigetszentmiklós ifjúsági csapata ellen, majd a Hőgyész felnőtt NB II-es együttese ellen lépünk pályára. Több változás volt a keretünkben, mivel akadtak távozóink és kiöregedőink is, illetve a serdülőcsapatból sokan jöttek hozzánk. Ebből is látszik, hogy nagy átalakuláson megyünk keresztül ezekben a hetekben. Próbáljuk ugyanazt játszani, mint tavaly. Minden új játékosom legalább egy edzésen járt nálunk az előző idényben, valamint a serdülőcsapatban is ezt a szisztémát követték. Most már fixen velünk lesznek. Úgy látom, hogy nem kell sok idő ahhoz, hogy összekovácsolódjon a csapatunk. Ha ez megtörténik, akkor jól működnek majd a játékaink, a bajnokságra már összeállunk egy kerek egésszé.

– Jövő csütörtökön és pénteken a hatcsapatos II. PickBall Extra Ifi kézilabdatornán léptek pályára. Mennyire ismeritek az ellenfeleket?

– Az előző idényben PickBallon és Nagybányán is találkoztunk a Ferencvárossal, így őket ismerjük. A többieket viszont nem, de a Lokomotiva Brcko ellen Goór Róbert serdülőcsapata pályára lépett az előző szezonban. Akkor az volt a véleményük, hogy masszív középcsapat a bosnyák, de a szláv mentalitású gárdákat tilos lebecsülni.

– Mit vársz a hazai rendezésű felkészülési tornától?

– Az elsődleges, hogy jó csapatok ellen nézzük meg, hogyan működnek a begyakorolt figuráink. Derüljenek ki a hibáink, amiket még kijavíthatunk a bajnokság kezdetéig. Horvátországban lesz egy edzőmeccsünk, ami kiváló lehetőséget nyújt még arra, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat.

– Becsei Dávid –

Korosztály: