Vérbeli #kékek rangadó volt

Remek és izgalmas meccset hozott a #kékek rangadója az I. osztályú serdülő bajnokságban. A PICK Kézilabda Akadémia 25-20-ra nyert a PICK SZEGED II. ellen.

PICK Kézilabda Akadémia–PICK SZEGED II. 25–20 (14–14)
I. osztályú serdülő bajnokság, Kelet, 3. forduló, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk előtt. Vezette: Kapás, Mazzag.
PICK Akadémia: Pedersen, Biczók (kapusok) – Budai, Habuzcki, Hrutka, Németh, Mikuska 8, Papp D. 3, Pintér 1, Csóti, Szűcs P. 6, Szöllősi 1, Fogarasi 1, Halász 4, Vojnár P. 1, Balogh. Vezetőedző: Hutvágner István.
PICK SZEGED II.: Boróczky, Jánoska (kapusok), Banasák 2, Cseszkó 2, Faragó 4, Halasi, Temesvári, Kovács M., Magos-Dóra 6, Sántha, Szabadi 1, Vörös 3, Árva, Havrincsák 2. Vezetőedző: Mandl Gábor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 2/1, ill. 1/1.

Vérbeli házi rangadó volt. Remek kis meccset játszott a #kékek csapat a serdülő I. osztályú bajnokságban. A jóval esélyesebb PICK Szeged Akadémiának nagyot kellett harcolnia a győzelemért, a PICK II. rendesen felszívta magát. A meccs elején az akadémisták vezettek, de Boróczky kapus bravúrjai olyan erőt adtak a társaknak, hogy fordítottak, és 7–6-ra átvették a vezetést. Izgalmas volt az első félidő hajrája, lüktetett a pálya, kőkemény csata zajlott a küzdőtéren. Szűcs Péter vezetésével ismét visszavette a vezetést a PICK első csapata, így 14–12-re vezettek 25 perc játék után.

A második félidőben is nyílt volt a küzdelem. Boróczky ziccereket védett, így nem tudott magabiztos előnyt kiharcolni Hutvágner István együttese. Mikuska szállította a gólokat, és egyre többször került emberhátrányba a második csapat, amit gólokkal büntettek. Hét perccel a vége előtt 19–17 volt az eredmény, azonban a hajrában a jó védekezésnek és a labdaszerzéseknek köszönhetően könnyű gólokat szerzett a PICK Kézilabda Akadémia, amely végül 25–20-ra nyert, egy remek, izgalmas meccsen.

Süli Róbert