Vigyázz, kész - vasárnap rajtol a PickBall U10 fiú kézilabdatorna

Tegnap bemutattuk a Pick Szeged Utánpótlás két induló csapatát, ma pedig ismerkedjünk meg a többi csapattal is.

Elsőként bemutatkoznak az FKSE Algyő, az Orosháza Férfi Kézilabda Sportegyesület valamint a Békési Férfi Kézilabda Club U10-es csapatai.

 

FKSE Algyő

A klubot 2009-ben alapították. 2011-ben Csongrád Megyei Bajnokságot, 2014-ben NbII-es bajnokságot nyert a csapat. Eddigi legnagyobb eredményeként 2016-ban, az FKSE Algyő férfi felnőtt csapata megnyerte az NB1/B Keleti Csoport Bajnokságát.

Az egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásképzésre is. Jelenleg több mint 200 igazolt játékos versenyez a klub színeiben.

U10 Fiú csapat edzőjük Béleczki Ádám. Első évükben az U8-as Kisiskolás Bajnokságot veretlenül, egy évvel később az U9-es bajnokságot 9 győzelemmel 1 döntetlennel és 2 vereséggel zárták. Jelenleg az U10-es bajnokságban versenyeznek, idei mérlegük 5 győzelem és 1 vereség. A jelenlegi létszám 15 fő.

 

Az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület

 Az egyesület jogelődje, az EVERY DAY KSE 1999-ben alakult, az akkori NB II-ben szereplő OMTK játékosaiból. A klub legfontosabb céljai a minőségi kézilabda, illetve az utánpótlás-nevelés magas szintű megteremtése, az utánpótlás tömegbázis folyamatos szélesítése.

Közel 400 utánpótláskorú sportolót foglalkoztat az egyesület. Kézilabda életpálya-modell kialakításában is élen jár az egyesület, hisz az óvodás kortól főiskolás korig lehetőséget biztosít játékosai számára tanulmányaik folytatására. Korosztályonként egymásra épülő rendszerben történik a versenyeztetés, játékosok fejlődéséért, magas színvonalú szakmai munkájáért, professzionális edzői team felel és gondoskodik.

Az U10-es korosztályban szereplő csapatunk a Kisiskolás Bajnokság Badó László régiójában versenyez. A csapatot 2006-2007-ben született fiúk alkotják. A csapat ebben a szezonban kezdte meg a közös munkát Jámbor-Kardos Viktor edzővel. Heti 4 edzéssel készülnek a csapat tagjai, amely foglalkozások középpontjában a sokoldalú képzés, a sportág alapjainak csiszolása, az oktató-nevelő munka kerültek. Céluk, hogy a magyar kézilabda számára egyéniségeket, a hétköznapi életben is értékes felnőtteket neveljenek.

 

Békési Férfi Kézilabda Club

 Békés városában 1958 őszén jelent meg elsőnek egyleti szinten a kézilabdázás. Azóta már minden osztályban szerepelt. 2008/2009-es szezontól kezdve a Békési csapat már a NB1/B keleti csoportjában szerepel.  Az utánpótlás terén óvodás kortól középiskolás korig minden korosztályban foglalkoztatunk gyerekeket. Az elmúlt években több korosztályos csapatunk is országos döntőig jutott.

Az U10-es csapat létszáma 14 fő. A gerincét korosztályos (2006-os) játékosok alkotják (6 fő). A korosztályos játékosok már az U12-es csapatunkban is játék lehetőséghez jutnak. A 2016 őszi kisiskolás bajnokságot az U10-es csapat vereség nélkül zárja. Céluk az, hogy a tavaszi szezont is hasonló sikerekkel zárják, és hogy a fiatalabb gyerekek is megszokják a nagy pályát és a bőr labdát.
A csapat edzője Tar Bence, aki jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem harmadéves testnevelő-edző szakos hallgatója, és aki 4. éve foglalkozik U8-U9-U10 korosztályos csapatainkkal.