Vigyázz, kész - vasárnap rajtol a PickBall U10 fiú kézilabdatorna II.rész

Vigyázz, kész - vasárnap rajtol a PickBall U10 fiú kézilabdatorna

Ismerkedjünk meg a többi résztvevő klubbal, csapattal. II. rész;

Debreceni Sportcentrum KN

 A Debreceni Sportiskolában 1963 óta működik a fiú kézilabda szakág. A Sportiskolával egyidős szakosztály gazdag múltra tekinthet vissza. Olyan kiemelkedő tudású játékosok nevelkedtek itt, mint a legendás irányító Dr. Süvöltős Mihály, és mint a most folyó világbajnokságon élete első felnőtt világversenyén remekül teljesítő Juhász Ádám. A szakosztályban 8-16 éves sportolókkal foglalkozunk korosztályos rendszerben. 2006-os csapatunk ebben a szezonban kezdett el komolyabban versenyezni. Legjobb eredményük a 2016-os Ferenczy Kupán elért 1. hely.

Edzőik: Huszák Erika - aki mögött már több mint húszéves edzői munka áll – és Jóga András, aki  edzői pályája első lépéseit teszi meg.

 

Ceglédi KK SE

 A Ceglédi KK SE egy férfi szakosztállyal működik. Ezen belül U7, U8, U9, U10, U12, U14, Serdülő, Ifjúsági, U23 és ötödik éve stabil NB/I-es csapatból tevődik össze. Az U10-es csapat gerince jó részt 2007-es születésű „szivacsos gyerekekből” áll. Kovács László régióban indul a csapat, eddig 8 mérkőzésből 5 győzelem, 3 vereség a mérleg. Az egyesület folyamatos szervező tevékenységet folytat a létszámbővítésre. Szerveznek pl.: diák olimpiát és városi iskolák közötti bajnokságokat is, ezzel is hozzájárulva a fiatalok rendszeres testneveléséhez, versenysportra való felkészítéséhez. Edző a felnőtt csapat kapitánya Tóth Norbert. A tornán a cél eredménykényszer nélküli sportszerű helytállás.

 

Törökszentmiklósi KE

 A Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület Jász-Nagykun Szolnok megye legkiemeltebb utánpótlás nevelő klubja. A 2016/2017 bajnokságban 18 utánpótlás csapattal futottak neki a szezonnak.

A szegedi kupára U10 csapatukkal érkeznek, akik a Kisiskolás bajnokság Sterbinszky Amália régiójának első helyén állnak jelen pillanatban, veretlenül. Az ország legjelentősebb utánpótlás tornáin rendszeresen jelen vannak és több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhetnek. Több játékos is sokra hivatott a jövőben annak ellenére is, hogy többnyire fiatalabb születésű játékosok alkotják a csapat gerincét.

A tornán a cél, a játéklehetőség mellett, éremszerzés.

Edző: Kis Gergely/Nyeső Péter